Jutros su započeli radovi na sanaciji kolnika u Ulici Ivana Meštrovića u Koprivnici.

Njima će biti uređeno otprilike 1.600 kvadrata dotrajalog asfalta od raskrižja s Ulicom Augusta Šenoe i Trgom slobode do raskrižja s Trgom podravskih heroja i Ulicom hrvatskih branitelja. Investicija je vrijedna 55.000 kuna.

Kako je Dravi.info rekao pročelnik za izgradnju grada, upravljanje nekretninama i komunalno gospodarstvo Tomislav Golubić, ovime će se povećati prometna sigurnost, što je ponajprije važno za brojne školarce, ali i riješiti problem parkiranja.

– U izradi prometnog elaborata u Meštrovićevoj ulici sudjelovao je Fakultet prometnih znanosti iz Zagreba te smo dobili jedno rješenje gdje ćemo parkiranje koje se odvija na dosta problematičan način uspjeti staviti u gabarite koji su u zakonskoj regulativi. S tim se rješenjem složila i policija. Na raskrižju gdje nemamo semafore i gdje se nalaze pješački prijelazi bit će postavljeni dodatni otoci na kolniku i tako će biti povećana sigurnost pješaka – rekao je Golubić.

Snimio Valentino Štefanek.

Radnici su danas započeli s frezanjem asfalta, potom će na redu biti uređenje i odvodnja oborinskih voda te asfaltiranje novog kolnika, nakon čega će biti potrebno desetak dana da novi asfalt ispari i da se postavi horizontalna signalizacija, objasnio je Golubić.

– Vjerujem da će do lipnja sve biti gotovo kada ćemo dobiti uređenu ulicu u kojoj će parkiranje, promet motornih vozila, bicikala i pješaka biti puno sigurniji nego što je bio. Molim građane za strpljenje za vrijeme radova – kazao je.

>> NOVA PROMETNA RJEŠENJA Uredit će se prijelaz u Meštrovićevoj, pri kraju radovi u Generalićevoj

Dodajmo da će uređenje kolnika biti provedeno u sklopu europskog projekta “Take a break” kojeg Gradska uprava provodi s Udrugom Roditelji u akciji iz Zagreba.