Petak, 19. travnja 2024.

FOTO Slaven Belupo uzeo bod u utakmici s Hajdukom, strijelac ponovno Krstanović

Nogometaši Slaven Belupa u 30. su kolu Hrvatski Telekom Prve lige remizirali s Hajdukom. Rezultat na koprivničkom Gradskom stadionu Ivan Kušek – Apaš bio je 1:1, a pogodak za koprivničku momčad postigao je Krstanović.

Trener Tomislav Stipić nije mogao računati na kartoniranog Bogojevića, a u odnosu na pobjedu u Gorici napravio je samo jednu promjenu u prvom sastavu. Od prve minute na desnom je boku krenuo Bosec umjesto Apaua, poručili su iz kluba.

Prvu pravu priliku na susretu imao je Hajduk i odmah stigao u vodstvo. Dimitrov je u devetoj minuti glavom zabio za 0:1. Koprivnička je momčad odgovorila preko Knolla u 24. minuti, no Kalinić je bio siguran. Isti je igrač pokušao glavom nedugo nakon toga. Rezultat je ostao isti.

U 34. minuti Teklićev udarac s 15-ak metara završio je iznad grede, a udarac Jurića minutu kasnije pored. Knoll je okušao svoj udarac u 41. minuti iskosa s lijeve strane, no nije bio precizan. U posljednjoj minuti prvog poluvremena Slaven je imao svoju najveću priliku. Goda je već svladao glavom Kalinića, a onda je Todorović s crte obranio svoja vrata.

Prvu priliku u nastavku susreta imao je Hajduk. Umut je pucao snažno i neprecizno s 15-ak metara. U 55. minuti pokušaj Livaje iz daljine u korner je skrenuo Filipović. Nakon sat vremena igre koprivnička je momčad odigrala lijepu kontru nakon koje Todorović ruši Knolla i dobiva crveni karton, objasnili su iz kluba.

U 62. minuti Glavčić odlično gađa iz slobodnog udarca, ali Kalinić još bolje brani i spašava svoja vrata. U 66. minuti 1:1. Krstanović se najbolje snašao pred vratima Hajduka, kroz ‘šumu nogu’ poslao loptu u mrežu i izjednačio rezultat. U 90. minuti Lulić je opasno pucao iz slobodnog udarca, no Kalinić je opet bio na visini zadatka.

Podsjetimo, Slaven Belupo i Hajduk snage su odmjerili i prije dva tjedna u sklopu zaostaloga 21. kola, a tada je strijelac za koprivničku momčad dva puta bio Krstanović.


20. travanj 2021. – 30. kolo Hrvatski Telekom Prve lige
Koprivnica, Gradski stadion Ivan Kušek – Apaš

NK Slaven Belupo – HNK Hajduk 1:1 (0:1)

NK SLAVEN BELUPO: Filipović – Božić, Paracki, Prce (od 85. van Bruggen) – Bosec (od 62. Julardžija), Lulić, Bačelić Grgić (od 46. Mlinar), Glavčić, Goda – Krstanović, Knoll. Trener: Tomislav Stipić.

HNK HAJDUK: Kalinić – Todorović, Dimitrov (od 90. Jakoliš), Mujakić, Čolina – Jurić, Skorup (od 63. Ševelj), Teklić (od 75. Atanasov) – Livaja, Umut (od 75. Kačaniklić), Jairo. Trener: Paolo Tramezzani.

Suci: Damir Batinić (Osijek), Marjan Tomas (Osijek), Tomislav Keglević (Našice), Ante Čuljak (Zagreb).

VAR: Igor Pajač (Sv. Ivan Zelina), AVAR: Jerko Crnčić (Vrbovec).

Delegat: Žarko Čanađija (Bjelovar).

Kontrolor: Šime Bugarija (Bibinje).

Strijelci: 0:1 Dimitrov 9′, 1:1 Krstanović 66′

Žuti karton: Goda 53′, Mlinar 88′ (Slaven Belupo); Livaja 50′ (Hajduk)

Crveni karton: (Slaven Belupo); Todorović 60′ (Hajduk)

zatvori