Četvrtak, 18. travnja 2024.

FOTO Slaven Belupo i Osijek remizirali u utakmici punoj šansi

Nogometaši Slaven Belupa u 28. su kolu Hrvatski Telekom Prve lige odigrali odličnu utakmicu i tek im je malo sreće i preciznosti nedostajalo za sva tri boda protiv ekipe prvoplasiranog Osijeka.

Na koprivničkom Gradskom stadionu Ivan Kušek – Apaš rezultat je bio 2:2, a golove za koprivničku momčad postigli su Bogojević i Knoll, poručili su iz kluba.

Trener Tomislav Stipić u današnjem susretu nije mogao računati na ozlijeđene Bačelić Grgića i Mlinara, a zbog tri žuta kartona izostali su Božić i Bosec. U odnosu na utakmicu s Hajdukom u Splitu, mjesto u prvih 11 zauzeli su Apau i Bogojević.

– U prvih 10 minuta vidjeli smo tri udarca iz daljine. Bočkaj je pokušao za Osijek, a Glavčić dva puta za Slaven Belupo. Rezultat je ostao početnih 0:0. U 11. minuti Lulić je idealno uposlio Knolla koji ne koristi idealnu situaciju jedan na jedan s Ivušićem. Poslao je loptu pokraj vratnice. U 36. minuti utakmice naša je momčad stigla u zasluženo vodstvo. Izvrsnu su akciju odigrali Lulić, Knoll i Bogojević koji je zakucao iskosa s desna strane loptu u suprotni kut golmana Ivušića za 1:0. Minutu kasnije pokušaj Glavčića s 20-ak metara obranio je golman Osijeka. U 41. minuti još je jednom gol gostiju spasio Ivušić. Ovog puta je izvrsnom reakcijom obranio opasan udarac Knolla. Osijek je izjednačio u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena kada je Žaper pogodio za 1:1 – objašnjavaju u klubu.

Dodaju da je u novo vodstvo koprivnička momčad stigla u 52. minuti.

– Krstanović je savršeno spustio glavom za Knolla koji ovog puta ne griješi u idealnoj situaciji i zabija za 2:1. Nekoliko minuta kasnije Knoll je još jednom pokušao prevariti Ivušića, ovog puta iz daljine, no siguran je bio vratar Osijeka. U 64. minuti Bohar je opasno pucao nakon jedne kontre gostiju, no pogodio je samo vanjski dio mreže. Pet minuta kasnije praktički ‘copy-paste’ akcija drugog gola Slavena, ali ovog puta Knoll nije precizan. U 71. minuti 2:2. Kleinheisler je nakon solo akcije pogodio mrežu gola Filipovića. Pokušao je Krstanović glavom nedugo nakon toga, no nije bio precizan. Odgovorio je Bočkaj s druge strane. Rezultat se nije mijenjao. U 90. minuti Lulić je imao veliku priliku, ali Ivušić je još jednom spasio Osijek – zaključuju.

zatvori