Utorak, 16. travnja 2024.

FOTO: SDP, HSS, HSU, HSLS i GLAS potpisali sporazum: Očekujemo pobjedu kako bismo nastavili kontinuitet rasta Koprivnice

Predstavnici koprivničkih organizacija SDP-a, HSS-a, HSU-a, HSLS-a i GLAS-a danas su potpisali koalicijski sporazum.

Predsjednik koprivničkog SDP-a Tomislav Golubić kazao je kako je riječ o političkoj opciji koja je i dosad obnašala poziciju u Gradskom vijeću, a koja je sad pojačana HSLS-om.

– Nije nam dugo trebalo da se dogovorimo, a trenutno radimo na programu i listi za Gradsko vijeće koji će biti predstavljeni idući tjedan. Imena koja će se naći na njoj su provjerena, ona će donijeti dašak mladosti jer će se na njoj naći nova mlada lica, ali naravno nećemo zaboraviti ni naše veterane koji nose iskustvo – rekao je Golubić.

Snimio Valentino Štefanek.

Dodao je da očekuju pobjedu i stabilnu većinu u Gradskom vijeću kako bi se nastavio kontinuitet rasta Koprivnice.

– Izazovno vrijeme je pred nama, COVID kriza i pandemija tek će pokazati svoje posljedice, a ova ekipa pokazat će da ima moć odgovoriti na sve njene izazove i povući prave poteze kako bi građani Koprivnice i grad u cjelini prebrodili ovu krizu – objasnio je Golubić.

S njime se slaže i Nenad Martinaga ispred koprivničkog HSS-a koji je napomenuo da su upravo na temelju dobre dosadašnje suradnje, poučeni dobrim iskustvima i odnosima protekle četiri godine odlučili nastaviti koaliciju.

Snimio Valentino Štefanek.

Slično razmišlja i Željko Šemper iz gradskog HSU-a.

– Riječ je o uigranoj ekipi pojačanoj novim snagama. Zadovoljni smo kako Grad reagira na potrebe umirovljenika, pomaže im, a uvjeren sam da će to sve biti još i bolje – smatra Šemper.

Snimio Valentino Štefanek.

Darko Markić ispred HSLS-a istaknuo je da mu je izuzetna čast što je došlo do ovakve suradnje.

Snimio Valentino Štefanek.

– Liberali su ljudi koji nisu isključivi i koji će napraviti sve da Koprivnica ide naprijed, a područja u kojima ćemo svakako pomoći postojećim politikama su školstvo, zdravstvo i poduzetništvo. Riječ je o listi koja je ozbiljna, koja ima smisla i potencijala, a što je dosadašnjim djelovanjem i pokazala – naglasio je Markić.

S Markićem se složio i Goran Perišić iz GLAS-a koji je kazao da mu je prva pomisao na ovu koaliciju – provjereno.

– U vrijeme COVID krize građani moraju osjetiti sigurnost, a upravo je ova koalicija pokazala i dokazala da im to može osigurati – zaključio je.

Snimio Valentino Štefanek.

Spomenimo da su potpisivanju koalicijskog sporazuma prisustvovali i Mišel Jakšić, Ksenija Ostriž, Ivan Pal i Mladen Kešer.

zatvori