Utorak, 26. ožujka 2024.

FOTO Sa srcem punim Koprivnice Jakšić ide po još jedan mandat: Očekujem pobjedu u prvom krugu

Sa sloganom “Srce puno Koprivnice” koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić najavio je da ide po još jedan mandat, a kandidatkinja za njegovu zamjenicu je dosadašnja dogradonačelnica Ksenija Ostriž.

– Ovaj grad sa srcem i dalje će ići naprijed, jer su građani Koprivnice uvijek zajedničkim naporima živjeli, radili i stvarali za Koprivnicu i jer im je uvijek srce bilo puno Koprivnice – rekao je na današnjoj konferenciji Jakšić i dodao da očekuje pobjedu u Koprivnici i to u prvom krugu.

Napomenuo je da će detaljan program po određenim temama biti predstavljen javnosti u naredna dva, tri tjedna.

Snimio Valentino Štefanek.

– Sve ono što smo radili u protekle četiri godine pokazalo je našu jasnu viziju grada. Pred nama su novi i veliki iskoraci, primjerice na polju obrazovnog sektora, ali i drugi infrastrukturni projekti kojima će se ostvariti povezanost Koprivnice s drugima – kazao je Jakšić i u tom kontekstu spomenuo da očekuje da će uistinu u narednim tjednima početi radovi na dionici dugoj 7,5 kilometara prema Kloštru Vojakovačkom.

Istaknuo je da je obećano da će se usporedno s navedenim projektirati radovi za cestu u smjeru Lepavine i Velike Mučne.

– Nadam se da ovog puta nećemo biti izigrani, a ako će biti takvih naznaka bit ćemo puno agresivniji i glasniji – zaključio je Jakšić.

Ostriž je naglasila da je u protekle četiri godine doista mnogo napravljeno u Koprivnici.

– Trudili smo se da ni jedan dio naše Koprivnice, ni jedan dio našeg društva ne ostane zanemaren ili da ne dobije dovoljno kvalitetnu potporu. Koprivnicu vidim i dalje kao grad koji će se razvijati kao održiv, pametan i uključiv grad. Zelene politike po kojima smo prepoznatljivi, neopisivo su važne. I dalje ćemo nastavljati s projektima u zelenoj tranziciji, nastavit ćemo s iznimnim naporima da pružimo svim našim klincima najbolji mogući obrazovni standard – objasnila je Ostriž i naglasila da će se i dalje posvetiti razvoju sporta, kreativnim i kulturnim industrijama i svim ostalim područjima života u Koprivnici.

Snimio Valentino Štefanek.

Spomenimo da je u osvrtu na protekli mandat Jakšić napomenuo da je bilo lijepih, vedrih i nasmijanih trenutaka, odluka i dana, ali bilo je i teških odluka, dana, a naravno bilo je i grešaka.

– Sad bi bilo teško nabrojiti sve projekte, sve odluke kojima smo Koprivnicu činili barem malo ljepšom, boljom i razvijenijom, barem malo mlađom pa čak ponekad i većom – napomenuo je Jakšić.

Snimio Valentino Štefanek.

Pritom, spomenuo je jednu od najnižih cijena vrtića u Hrvatskoj, školarce koji dobivaju besplatne udžbenike, radne bilježnice i bilježnice, redovne studente koji dobivaju svoje stipendije. Osvrnuo se na izgradnju novog vrtića, energetsku obnovu osnovnih škola i izgradnju nove sportske dvorane Osnovne škole Đuro Ester. Dotaknuo se i umirovljenika kojima se isplaćuje uskrsnica i božićnica, ali i gospodarstva za koje kaže da je imalo pozitivan trend i s novostvorenim radnim mjestima i s porastom broja obrta i poduzeća na području grada. Podsjetio je i na ulaganje u kulturu, kulturne udruge, organizacije civilnog društva, udruge žena, braniteljske udruge i vatrogasce. Nije zaobišao ni komunalnu infrastrukturu pa je tako rekao da je samo u prošloj godini obnovljeno 13 kilometara prometnica u prigradskim naseljima, rješavaju se crne prometne točke, a Aglomeracija Koprivnica će potpuno komunalno opremiti Koprivnicu. Napomenuo je i da je Grad Koprivnica zahvaljujući uređenom komunalnom sustavu i izuzetno odgovornim i savjesnim građanima danas na 57 posto razvrstavanja otpada čime je treći grad u Hrvatskoj.

– Svega toga ne bi bilo bez velikog rada, racionalnosti, odgovornosti, pažnje, kreativnosti, proaktivnosti pa i jako puno energije. Sve je to temelj koji nam daje nadu i optimizam da ćemo ostvariti sve ono što smo si zacrtali – zaključio je Jakšić.

zatvori