Četvrtak, 25. travnja 2024.

FOTO Održana 147. izvještajno-izborna skupština DVD-a Koprivnica

U Vatrogasnom domu u Koprivnici u petak je održana 147. Skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Koprivnica.

Na početku svima nazočnima pozdrave dobrodošlice uputio je predsjednik DVD-a Koprivnica Nikola Sočev, zahvalivši posebno pritom na dolasku dragim gostima: glavnom vatrogasnom zapovjedniku HVZ-a i članu upravnog odbora Društva Slavku Tucakoviću, zamjeniku predsjednika Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Vladimiru Piškoru, predsjedniku VZG Koprivnice Ivanu Golubiću, saborskom zastupniku i gradonačelniku Grada Koprivnice Mišelu Jakšiću, zapovjedniku VZG Koprivnice Hrvoju Blažekoviću i tajnici VZG Koprivnice Ines Štefanić.

Zatim je skupština usvojila radno voditeljstvo na čelu s glavnim zapovjednikom HVZ-a Slavkom Tucakovićem, zapisničara, povjerenstva i ovjerovitelje zapisnika.

Izvješće o radu društva za razdoblje 2017.-2020. podnio je zapovjednik Danijel Matijaković, koji je veoma precizno pobrojao sve aktivnosti članova društva: od tehničkih i vatrogasnih intervencija, osposobljavanja, nabave opreme, rada s pomlatkom i mladeži, sudjelovanja na brojnim natjecanjima pa do održavanja dobrih prijateljskih odnosa s dobrovoljnim vatrogascima u Hrvatskoj i Sloveniji. Financijsko izvješće za 2020. godinu podnio je blagajnik društva Danijel Topalović. Izvješće nadzornog odbora podnio je Božidar Bartolec. Izvješće verifikacijske komisije podnijela je Matea Musa. Skupštini je nazočilo više od polovine članova društva te su sve odluke time pravovaljane. Skupština je jednoglasno prihvatila sva izvješća i prijedloge.

Nakon usvajanja izvješća i prijedloga, razriješena su dosadašnja tijela upravljanja i sprovedeni su izbori za novo vodstvo. Članovi skupštine jednoglasno su potvrdili novo vodstvo i tijela upravljanja DVD-a na mandat od pet godina, na čijem će čelu kao predsjednik i dalje biti Nikola Sočev, i stari-novi zapovjednik Danijel Matijaković.

Prijedlog plana rada za sljedeće mandatno razdoblje pročitao je zapovjednik Danijel Matijaković, a projekciju financijskog plana prihoda i rashoda društva za razdoblje 2021.-2025. podnijela je Martina Canjuga. Članovi skupštine jednoglasno su prihvatili iznesene prijedloge.

Na sjednici skupštine dodijeljene su spomenice članovima društva. Za 10 godina provedenih u vatrogastvu primila je spomenicu Ljiljana Platušić, za 20 godina Božidar Bartolec, dok su spomenice za 40 godina primili Miroslav Galešić, Davor Demeter i Franjo Šestak.

Tijekom protekle godine članovi društva bili su veoma aktivni u području edukacija i osposobljavanja te su uvjerenja o završenom usavršavanju za specijalnost “Rad s aparatima za zaštitu dišnih organa” primili Robert Bosman, Marijana Crljenica, Danijela Mašić, Josip Novaković i Dragana Palfi Topalović.

Zvanje dočasnika stekli su Robert Bosman, Davorko Crljenica, Marijana Crljenica, Krešimir Juratović, Danijela Matijašić, Milan Matijašić, Danijela Topalović, Dragana Palfi Topalović, Josip Novaković i Đuro Poljan.

Od gostiju prvi je govorio zapovjednik VZG Koprivnice Hrvoje Blažeković, koji je istaknuo da je društvo vrlo aktivno, osvrnuvši se na veoma kvalitetan i stručan operativni rad članova, zaključivši da je DVD Koprivnica stup operativnih snaga Vatrogasne zajednice Grada Koprivnice.

Zamjenik predsjednika VZ Koprivničko-križevačke županije Vladimir Piškor pohvalio je rad članova društva, istaknuo je dobru suradnju VZ-a s čelništvom društva, posebno naglasivši važnost DVD-a Koprivnica i na županijskoj razini.

– Impresivnih 147 godina DVD-a Koprivnica govori mnogo o snazi tog društva i o tome koliko je generacija stvaralo to društvo stvaralo. Ako znamo da je koprivničko vatrogastvo iz svojih redova iznjedrilo i glavnog vatrogasnog zapovjednika HVZ-a, kvalitetan i stručan rad u društvu tim je značajniji. Drago mi je čuti da iz godine u godinu imate rast članova, da imate mladih članova, a to govori o svijetloj budućnosti društva. Hvala vam na tome jer to je veliki ponos za naš grad – kazao je koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić.

Sve nazočne pozdravio je prigodnim riječima i glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković, koji je uručio Nikoli Sočevu povelju počasnog višeg vatrogasnog časnika, istaknuvši važnost Nikole Sočeva kako za DVD Koprivnicu i svekoliko koprivničko i županijsko vatrogastvo tako i na nivou hrvatskoga vatrogastva, poglavito u radu s pomlatkom i mladeži.

Na kraju skupštine veoma emotivan govor održao je predsjednik Nikola Sočev, zahvalio je na dobivenom odlikovanju, kao i svima koji prate i pomažu radu društva.

zatvori