Petak, 19. travnja 2024.

FOTO Obilježen Međunarodni dan dječje knjige u suradnji s UNICEF-om i koprivničkom knjižnicom

Danas je u Dom mladih Koprivnica u suradnji s Knjižnicom i čitaonicom Fran Galović obilježen Međunarodni dan dječje knjige. Likovne radove na temu priče “Čarapojedac” pripremili su učenici 1.c razreda Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski s učiteljicom Đurđicom Pošta.

Knjižnica i čitaonica Fran Galović, osim što kontinuirano promovira čitanje od najranije dobi, obilježava i Međunarodni dan dječje knjige u najvećoj mjeri izložbama, ali i programima za djecu. U ovogodišnje obilježavanje uključio se i UNICEF kao dugogodišnji partner.

Mirna Medaković, UNICEFova ambasadorica pripremila je priče “Čarapojedac”, Ivane Guljašević i Vera među knjigama, Davorke Premec koje su učenici popratili online putem velikog video zida. Nakon čitanja priče, učenici su sudjelovali u online kvizu kojeg je pripremila knjižnica.

Međunarodni dan dječje knjige obilježava se od 1967. godine 2. travnja, na obljetnicu rođenja Hansa Christiana Andersena u organizaciji Međunarodnoga vijeća za knjige za mlade (International Board on Books for Young People – IBBY). Toga dana pokrenuta je i Nacionalna kampanja za poticanje čitanje naglas djeci od najranije dobi “Čitaj mi!”, koja ove godine slavi svoj 8.rođendan.

Ovdje pogledajte video UNICEFove ambasadorice Mirne Medaković.

zatvori