Četvrtak, 18. travnja 2024.

FOTO Mirjana Hanžeković, kandidatkinja Domovinskog pokreta za županicu: Naša je županija moderna regija budućnosti

Kandidatkinja Domovinskog pokreta za županicu Koprivničko-križevačke županije na predstojećim lokalnim izborima bit će Mirjana Hanžeković.

Njena kandidatura danas je službeno predstavljena javnosti na paviljonu u središtu koprivničkog gradskog parka gdje ju je došao podržati Igor Peternel, član predsjedništva Domovinskog pokreta.

– Drago mi je da danas imamo priliku predstaviti Mirjanu Hanžeković, kandidatkinju Domovinskog pokreta za županicu Koprivničko-križevačke županije. Hanžeković ima dosta iskustva u javnoj upravi i u diplomaciji. Domovinski pokret smatra da je ona odlična kandidatkinja za mjesto župana jer je u najboljim i životnim i političkim godinama te ima volje i motiva za promjene – istaknuo je Peternel.

Dodao je da su društvu prijeko potrebne promjene.

– Pratimo što se događa u Hrvatskoj i do kuda su nas HDZ i SDP u proteklih 30 godina doveli. Situacija u društvu je alarmantna i to građani polako shvaćaju. To pokazuje i ovih desetak dana što u sudstvu, što vezano za ovu tragediju gdje je država suodgovorna za smrt jednog djeteta. Sve to skupa motivira ljude da krenu na politički angažman kako bi se stvari počele mijenjati i kako bi ovaj period propadanja što prije završio – naglasio je.

Peternel je naglasio da je Hanžeković jedna od onih osoba koje su spremne za promjene istaknuvši da ju Domovinski pokret i Miroslav Škoro u tome podržavaju.

Hanžeković je istaknula počašćenost što je upravo ona odabrana za kandidatkinju. Naglasila je da će kroz koji dan javnost biti upoznata i s kandidatom Domovinskog pokreta za zamjenika župana Koprivničko-križevačke županije.

Snimio Valentino Štefanek.

– Domovinski pokret kojeg predstavljam ovdje je prije svega da nas sve skupa podsjeti na istinske ljudske vrednote, a to su iskrenost, poštenje, sloga i ljubav te osjećaj pripadnosti grudi kojoj pripadamo. Na tim temeljima želimo graditi budućnost naše županije. Naši prioriteti su borba za zdravlje i živote koja se vodi protiv nevidljivog neprijatelja. Na raspolaganje moramo staviti sve raspoložive resurse našim zdravstvenim ustanovama. Zdravstvena skrb treba ravnomjerno biti dostupna svim stanovnicima naše županije. Drugi prioritet je briga za sve one žitelje naše županije kojima je zbog krize ugrožena osnovna egzistencija – rekla je.

Istaknula je da je okosnica njezinog izbornog programa što brži završetak svih projekata te bolja prometna povezanost s drugim krajevima Hrvatske i inozemstva.

– Za nas je naša županija moderna regija budućnosti fokusirana na inovativnoj zelenoj ekonomiji i jačanju društvenog standarda. Za nas je naša županija sa svojim plodnim poljima i vrijednim ljudima, sa svojim uspješnim i vrijednim velikim i malim poduzetnicima, sa svojim Bogom danim prirodnim bogatstvima, poviješću i kulturom kutak Lijepe naše koji zaslužuje bolje projekte i programe i na tome ćemo inzistirati – kazala je.

Naglasila je da će osmišljavati programe za modernizaciju školstva, zaštitu voda, ekološku proizvodnju, razvoj malog i srednjeg poduzetništva, razvoj turizma te stvaranje boljih uvjeta za mlade obitelji.

– U tome ćemo posebnu pažnju posvetiti pružanju ažurnije pomoći u realizaciji svakog projekta od strane županijske administracije kroz uvođenje dodatne digitalizacije javne uprave. Proučit ćemo i podržati sve kvalitetne programe koji iz nekih razloga nisu realizirani. Naš je program sveobuhvatan i pomno pripremljen te prodire u svaku poru društva i isključuje korupciju i nepotizam te nekontrolirano trošenje novaca – istaknula je.

Dodala je da svi koji je poznaju, znaju za njenu sposobnost pristupanja svakom problemu te njenu iskrenost.

– Oni koji me dobro poznaju, znaju da sam čovjek velikog srca kojeg sada stavljam na raspolaganje cijeloj mojoj županiji. Zalagat ću se za dug i lijep život svih mojih Podravaca, Prigoraca i graničara, za napredak i bolji status naše županije u našoj domovini. Ovdje sam s puno poštovanja u ime svih naših predaka i u ime generacija koje dolaze – zaključila je.

zatvori