Utorak, 23. travnja 2024.

FOTO Krstanović zamalo donio Slaven Belupu tri boda, no Splićani su izjednačili u zadnjoj minuti

Nogometaši Slaven Belupa u zaostaloj su utakmici 21. kola Hrvatski Telekom Prve lige remizirali s Hajdukom u Splitu rezultatom 2:2. Dva gola za koprivničku momčad postigao je Krstanović, a Hajduk je do boda stigao u sudačkoj nadoknadi drugog poluvremena.

Trener Tomislav Stipić u današnjem susretu nije mogao računati na ozlijeđene Bačelić Grgića i Mlinara, a u odnosu na sastav iz Varaždina napravio je tri promjene. Od početka susreta zaigrali su Paracki, Goda i Krstanović umjesto Hyunwooa, Gamarre i Iličića, poručili su iz kluba.

U prvih 20 minuta koprivnička je momčad dva puta opasno zaprijetila. Lulićev udarac iz daljine obranio je Kalinić, a centaršut Glavčića propustio je iz izvrsne prilike u gol pospremiti Prce. Hajduk je poveo u 22. minuti kada je Umut poentirao za 1:0. Do kraja prvog dijela Mujakić je u 41. minuti zaradio direktni crveni karton zbog udaranja Lulića u glavu.

U nastavku susreta prvi je zaprijetio Slaven Belupo. Knoll je pucao iz okreta s 20-ak metara, ali siguran je bio golman domaćina. Koprivnička je momčad izjednačila u 66. minuti. Goda je izvrsno centrirao, a Krstanović zakucao za 1:1. Četiri minute kasnije potpuni preokret. Krstanović je odapeo s 20-ak metara i matirao Kalinića za 1:2. No, Hajduk je izjednačio u sudačkoj nadoknadi kada je Umut pogodio za 2:2.

Sljedeću prvenstvenu utakmicu Farmaceuti igraju u nedjelju s početkom u 15 sati kada u Koprivnicu dolazi Osijek.


07. travnja 2021. – 21. kolo HT Prve lige
Split, Poljud

HNK Hajduk – NK Slaven Belupo 2:2 (1:0)

HNK Hajduk: Kalinić – Dimitrov, Simić, Mujakić – Todorović (od 62. Vušković), Fossati, Atanasov, Čolina – Livaja, Kačaniklić (od 77. Ljubičić) – Umut. Trener: Paolo Tramezzani.

NK SLAVEN BELUPO: Filipović – Božić, Paracki, Prce – Bosec, Lulić (od 46. Julardžija), van Bruggen, Glavčić, Goda (od 83. Gamarra) – Krstanović (od 79. Iličić), Knoll (od 90. Delić). Trener: Tomislav Stipić.

Suci: Goran Pečarić (Zagreb), Ante Marić (Zagreb), Ivan Mihalj (Velika Gorica) i Dario Kulušić (Šibenik)

VAR: Fran Jović (Zagreb), AVAR: Igor Krmar (Zagreb)

Delegat: Ivan Jurina (Zabok)

Kontrolor: Ante Vučemilović – Šimunović (Osijek).

Strijelci: 1:0 Umut 22′, 1:1 Krstanović 66′, 1:2 Krstanović 70′, 2:2 Umut 90′

Žuti karton: Fossati 26′ (Hajduk); Božić 35′, Lulić 41′, Goda 44′, Bosec 79′ (Slaven Belupo)

Crveni karton: Mujakić 41′ (Hajduk); (Slaven Belupo)

zatvori