Utorak, 26. ožujka 2024.

FOTO Kristina Lukačević i Tomislav Katalenić treći na utrci ‘4 Islands MTB stage race’

Kristina Lukačević iz Biciklističkog kluba Rotor i njen partner Tomislav Katalenić iz Biciklističkog kluba Sic – klub Zelinskih biciklista postigli su odlične rezultate na etapnoj utrci UCI S1 kategorije 4 Islands.

Natjecanje je na tjedan dana okupilo vrhunske takmičare iz svijeta MTB utrka, primjerice Jaroslava Kulhavya, olimpijskog pobjednika, osvajača Cape Epica, svjetskog kupa, Karla Platta, osvajača Cape Epica, Petera Vesela, od žena Tanju Žakelj, pobjednicu svjetskog kupa i svjetsku prvakinju, višestruku olimpijku.

– U takvoj konkurenciji naša Rotorovka Kristina Lukačević i njen partner u mixu Tomislav Katalenić nastupili su kao mix team Rog joma – Continental. Sama utrka se vozi dan za dan na četiri otoka – Krku, Rabu, Cresu i Lošinju s time da je već Prologue najavio da će naš dvojac na najtežem terenu kozjim stazama ići najjače – kažu u Rotoru.

Dodaju da uz jedan kvar na zadnjem spustu na Cresu Katalenić lomi kotač i uspijeva ući u cilj.

– Sve do zadnje etape na Lošinju ukupno su bili četvrti sa zaostatkom više od sedam minuta za trećim parom. Velikim pritiskom i tehnički kvalitetnom vožnjom po kamenim spustevima i usponima naš dvojac prošao je konkurenciju za treće mjesto Miju Radotić, našu proslavljenu cestovnu biciklisticu, i Đanija Simčića jednog od najboljih vozača MTB scene kod nas. Ulaskom u cilj nakon pet dana utrkivanja, osvajaju treće mjesta etapne utrke 4 ISLANDS – zaključuju.

Spomenimo da su zlato u njihovoj kategoriji osvojili Slovenci Tanja Žakelj i njen partner Urban Ferenčak, a srebrni su bili Česi Katerina Drhova i Josef Hladík.

zatvori