Petak, 19. travnja 2024.

FOTO Koren u koaliciji s HDZ-om siguran: Pobijedit ću bez obzira na udarce ispod pojasa

Na koalicijski sporazum između Županijske organizacije HDZ-a Koprivničko-križevačke županije i MREŽE Nezavisnih lista za lokalne izbore na razini Koprivničko-križevačke županije danas su stavljeni potpisi.

Sporazum je potpisao predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Koprivničko-križevačke županije i saborski zastupnik Darko Sobota te predsjednik MREŽE Nezavisnih lista i župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren. Župan je ovu priliku iskoristio i za najavu kandidature za još jedan mandat na čelu Koprivničko-križevačke županije.

– Imamo puno iskustva u ovakvim predstavljanjima jer nam je ovo već četvrti puta da zajedno u ovom sastavu izlazimo na izbore. Moj zamjenik Ratimir Ljubić je i u sljedećem mandatu prihvatio izazov kandidature za zamjenika župana. Vjerujem da ćemo i u sljedeće četiri godine dobro surađivati. Na izbore za Županijsku skupštinu izlazimo s odvojenim listama kao i prije četiri godine. Hrvatska narodna stranka i Hrvatska stranka umirovljenika će biti s nama na zajedničkoj listi. Prihvatit ćemo sve one koji nam se žele pridružiti. Nećemo voditi negativnu kampanju jer za to zaista nemamo potrebe – kazao je Koren.

Dodao je da su istaknuli sve što su realizirali u posljednjih četiri godine.

– Mislim da je to dovoljan argument da nas stanovnici naše županije podrže i u sljedećem mandatu. Službena kampanja će biti vrlo kratka, nekih 14 dana i u tom ćemo razdoblju predstaviti naš zajednički program. Želimo jednu tolerantnu županiju u kojoj se radi, iza koje stoje rezultate, ne želimo prostor koji je kontaminiran netrpeljivošću, svađom i negativnošću bilo koje vrste jer nam to u politici ne treba – rekao je župan.

Sobota očekuje da će ponoviti rezultate koje su imali prije četiri godine.

– Očekujemo i da ćemo zadržati povjerenje građana u jedinicama lokalne samouprave. Sada je bitno da odaberemo sigurno – istaknuo je.

Koren je kazao da bi volio pobjedu u prvome krugu, no da to nije realno očekivati.

– Očekujem da će biti korektna kampanja. Ne mislim da će protukandidati tako razmišljati i tako se ponašati jer onaj koji je izazivač naravno da mora upotrijebiti neke udarce ispod pojasa. Meni je ovo četvrta kampanja za župana. Pobijedio sam 2009., 2013. i 2017. godine pa ću zajedno s Ljubićem i 2021. bez obzira na udarce ispod pojasa – zaključio je župan.

zatvori