Utorak, 26. ožujka 2024.

FOTO Koren i Ljubić predali 3.000 potpisa za kandidaturu: Dokazali smo da znamo, možemo i hoćemo raditi

Darko Koren, koprivničko-križevački župan, i njegov zamjenik Ratimir Ljubić danas su Županijskom izbornom povjerenstvu predali svoje kandidature za novi mandat na nadolazećim lokalnim izborima.

Svoje kandidature predali su uime Mreže nezavisnih lista i Hrvatske demokratske zajednice uz potporu HSU-a i HNS-a.

– Ovo je sastav koji je i do sada imao čast upravljati Županijom. Sama kandidatura je predana te su ispunjeni svi uvjeti. U prilogu kandidature dostavili 3.000 potpisa. Naši su ljudi na terenu prikupili 4.600 potpisa. S obzirom na to da je potrebno samo 1.500 potpisa odlučili smo predati 3.000 potpisa. Odlučili smo da je broj predanih potpisa pokazatelj truda na terenu, a istovremeno da je dovoljan – kazao je Darko Koren.

Dodao je da je uvjeren da građani, odnosno stanovnici županije, podupiru njihovu kandidaturu i želju da nastave voditi Županiju odgovorno i sigurno.

– U prošloj smo se godini morali puno angažirati oko jednog segmenta koji nije u temeljnom opisu bavljenja Županijom, a to je borba protiv pandemije koronavirusa. Smatram da smo tu položili jedan veliki ispit, posebno se to odnosi na mog zamjenika Ljubića kroz Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije. S obzirom na to da nitko na svijetu nije bio pripremljen na tako nešto, smatram da smo se jako dobro organizirali te da je naš zdravstveni sustav odradio besprijekorno svoju zadaću baš kao i sve druge službe – rekao je Koren.

Istaknuo je da su u pandemijskoj godini koja je iza nas realizirali sve programe i projekte koje su planirali.

– Sam program i izvješće učinjenog predstavit ćemo u vremenu službene predizborne kampanje. Smatramo da imamo svako pravo očekivanja potpore naših građana na predstojećim lokalnim izborima – zaključio je Koren.

Ratimir Ljubić, kandidat za zamjenika župana, istaknuo je da su kroz prethodne četiri godine dokazali da znaju, hoće i mogu raditi.

– Isto tako dokazali smo da nudimo građanima pouzdanosti i sigurnost. U teškim vremenima pandemije pokazali smo da se sve može odraditi te smo postali županija predvodnica u Hrvatskoj po pitanju testiranja, pružanja medicinskih usluga, ali i cijepljenja. Svi planirani projekti se rade po zadanom planu te se nadam da će sve to naši građani prepoznati i dati nam povjerenje i u narednom mandatu da nastavimo s dobrim radom – objasnio je Ljubić.

Predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Koprivničko-križevačke županije Darko Sobota kazao je da HDZ i u četvrtom mandatu podržava Korena za župana s njihovim zamjenikom Ljubićem.

– Siguran sam da će građani Koprivničko-križevačke županije prepoznati naš trud u proteklim godinama, ali i naše namjere da osiguramo bolji standard i sigurnost građana u periodu koji je pred nama. Uz pomoć Vlade Republike Hrvatske ovo je jamstvo ravnomjernog razvoja svih općina i gradova na području naše županije. Ekipa na čelu s Darkom Korenom i Ratimirom Ljubićem jamstvo je napretka u svakom pogledu te sam uvjeren da će to građani prepoznati – zaključio je Sobota.

Dodajmo da je nakon predaje kandidature Darka Korena i Ratimira Ljubića uslijedila predaja kandidature Mreže nezavisnih lista zajedno s partnerima HSU-om i HNS-om za Županijsku skupštinu.

zatvori