Utorak, 23. travnja 2024.

FOTO: HNS-ov načelnik Općine Rasinja Danimir Kolman ide po još jedan mandat

Aktualni načelnik Općine Rasinja Danimir Kolman iz redova HNS-a na predstojećim lokalnim izborima ide po još jedan mandat.

Kolman je svoju kandidaturu najavio na današnjoj konferenciji za medije, na kojoj je ujedno potpisan koalicijski sporazum između HDZ-a, HSS-a, HSU-a i HNS-a.

– Drago mi je da mogu ispred koalicijskih stranaka najaviti svoju kandidaturu. Ova koalicija nije ništa novo. Naime i u proteklom mandatu kolege iz HDZ-a, HSS-a i HSU-a sudjelovale su u radu Općinskog vijeća. U proteklom smo mandatu jako puno napravili u Općini Rasinja te smo se dogovorili da ništa ne bi mijenjali te da bi s istom ekipom išli i na predstojeće izbore – naglasio je Danimir Kolman.

Dodao je da su trenutno u provedbi brojni projekti te da će i u sljedećem mandatu nastaviti istim tempom. Istaknuo je kako je trenutno najvažniji projekt u realizaciji Aglomeracija u Subotici Podravskoj i Rasinji.

– Projekt Aglomeracije u budućnosti će se nastaviti i prema našim drugim naseljima na području općine. Osim toga, potpisan je i ugovor s Koprivničko-križevačkom županijom o izgradnji sportske dvorane čiji početak gradnje očekujemo do kraja mjeseca. Također, u suradnji sa Županijom uređujemo i dvorac u Rasinji – kazao je Kolman i dodao da je u planu i rekonstrukcija brojnih cesta.

Općina Rasinja je tijekom protekle četiri godine povukla više od 30 milijuna kuna za razne projekte, naglasio je Kolman.

Što se tiče koalicijskog sporazuma za zajednički nastup na nadolazećim lokalnim izborima za Općinsko vijeće Općine Rasinja, potpisali su ga Zvonimir Fajfarić iz HDZ-a, Krunoslav Belaj iz HSS-a, Ivan Labaš iz HSU-a te Renato Rac iz HNS-a.

Zvonimir Fajfarić iz HDZ-a izrazio je zadovoljstvo suradnjom u protekle četiri godine.

– U proteklom smo mandatu napravili i više od onoga što smo obećavali. Današnji sporazum samo je nastavak dobre suradnje – poručio je.

Krunoslav Belaj je pak istaknuo kako je HSS-ova podrška Danimiru Kolmanu neupitna.

– Ova koalicija je dokaz onoga što je u Općini Rasinja u proteklom mandatnom razdoblju postignuto. Koalicija je spoj znanja i iskustva, političke mudrosti i sloge – istaknuo je.

I Ivan Labaš iz HSU-a kratko je poručio da će bespogovorno podržati Damira Kolmana za načelnika.

Renato Rac iz HNS-a se zahvalio na dosadašnjem radu te poručio kako je potpisivanje sporazuma nastavak dobre suradnje.

– Drago mi je što su koalicijske stranke podržale kandidaturu Danimira Kolmana te mogu kazati da sam uvjeren u pobjedu – zaključio je.

Dodajmo da će Nikica Štibić, član HNS-a, biti kandidat za zamjenika načelnika iz redova nacionalnih manjina.

zatvori