Srijeda, 24. travnja 2024.

FOTO Golubić: Osvježen je šljunčani put na koprivničkom Sajmištu, nema više prašine i blata

Osvježen je šljunčani put na koprivničkom Sajmištu.

Pročelnik upravnog odjela za izgradnju grada, upravljanje nekretninama i komunalno gospodarstvo Tomislav Golubić rekao je Dravi.info da je Grad Koprivnica u sklopu programa redovnog održavanja nerazvrstanih cesta na području grada počeo s uređenjem kolnika na šljunčanim cestama.

– Na području grada i prigradskih naselja to je praksa koju smo započeli prošle godine gdje je Koming s partnerom iz Njemačke izvršio uređenje 13 kilometara cesta 2020. godine – rekao je Golubić.

Dodao je da je u ovoj godini planirano uređenje sedam kilometara prometnica na području grada i prigradskih naselja, a do sada su izvršeni radovi na području Vinice, Podolica i u centru odnosno na Sajmištu.

– U planu je i u ostalima dijelovima gdje se procijeni da postoji potreba urediti šljunčane kolnike tako da se povuče završna obrada s takozvanim OB slojem koji sprečava prašinu i pojavu blata. Očekujemo da radovi budu gotovi za otprilike 10 dana, a vrijednost ukupnih radova procjenjujemo na 1,5 milijuna kuna – zaključio je.

zatvori