Ines Tetec iz Koprivnice jedna je od finalistica ovogodišnjeg natjecanja “Najljepše mame Hrvatske”.

Ova 33-godišnjakinja, medicinska sestra po zanimanju, majka je dviju djevojčica od šest i osam godina. Osim što radi na odjelu ortopedije u Općoj bolnici Dr. Tomislav Bardek, otvorila je svoju firmu za pomoć i njegu u kući starijih i nemoćnih osoba, uz to volontira u Klubu liječenih alkoholičara Centar Koprivnica, a želja joj je jednog dana otvoriti dom za starije i nemoćne osobe.

Puno je to uloga i obaveza i kaže da je ponekad zaista teško uskladiti sve, ali optimistično napominje da su teškoće tu da se rješavaju.

– Uloga majke je kraljevska uloga. Sve naše druge uloge nalaze se u njezinoj sjeni, koliko god važne one bile. Za mene majka znači biti oslonac djetetu, pružiti svu moguću ljubav ovoga svijeta i prije svega dati povjerenje. Krenuvši od prvih koraka, hranjenja, dojenja koje je za moju djecu i mene bilo posebno razdoblje, prvih temperatura, plača, igre – sve je to nešto što se nikako ne smije propustiti. Prvo nas trebaju 24 sata dnevno, a ta količina vremena se vrlo brzo počinje smanjivati i stoga je važno kvalitetno iskoristiti svaki dragocjeni trenutak s djecom – napominje.

Sretna je što i danas ima prijateljice iz djetinjstva koje imaju djecu podjednake starosti kao što su njene djevojčice pa nastavljaju tradiciju prekrasnog zajedničkog druženja.

– Voljela bih da moje djevojčice izrastu u kvalitetne osobe, u žene s izgrađenim samopouzdanjem, brižne, nježne, a opet čvrste. Izražavajući ove želje shvatila sam da sam opisala i sebe. Čvrsta sam i hrabra osoba, samopouzdana, plaha, ali ne dam na sebe. Vrlo sam empatična i osjetljiva na nepravdu. Uporna sam i tvrdoglava kao mazga – priča Ines i dodaje da ima tu i mana.

Sve kvalitete i osobine koje je navela omogućile su joj prolazak u finale spomenutog natjecanja na koje se prijavila sasvim slučajno.

– Naišla sam na objavu o prijavi za Najljepšu mamu Hrvatske i nimalo nisam dvojila. Već sljedeći dan prikupila sam sve potrebno i poslala prijavnicu, životopis i fotografije. Prijavilo se 96 mama iz cijele Hrvatske. Nakon nekog vremena stigle su čestitke od organizatorica da sam ušla u polufinale, da sam jedna od 48 majki koje će se boriti za finale. Bila sam vrlo uzbuđena – prisjetila se.

Razlog zbog kojeg se prijavila su upravo njene djevojčice. Kaže da im je željela pružiti jednu lijepu, pomalo drugačiju avanturu od one koju donosi svakodnevica.

– Nisam imala neka velika očekivanja, osim proći barem jedan krug, a evo me danas u finalu. Ne mislim da je to zato što sam najljepša i najbolja, nego sam to vjerojatno jako željela, a želje su tu da se ostvaruju. Sve smo mi lijepe i vrijedne, važno je da to shvatimo i počnemo cijeniti prije svega sebe, a sve će to dati vjetar u leđa i našoj djeci – pozitivna je Ines.

Napominje da je za finale bilo potrebno snimiti video koji se sastoji od tri dijela – prvi dio bio je predstavljanje, drugi hod, a treći vještina. U izboru za finale žiri im je postavio nekoliko pitanja te na osnovu svega donio odluku tko ide dalje.

– Ostalo nas je 20. Finale se bliži, ostalo je svega još nekoliko dana. S organizatoricama smo svakodnevno u kontaktu, a i mi natjecateljice se međusobno čujemo, stvaramo nova poznanstva i prijateljstva, veselimo se, družimo, što je i najveći cilj ovoga natjecanja – objašnjava.

Finale će se održati 2. svibnja u Šibeniku u skladu s epidemiološkim mjerama.

– Očekujem jedno prekrasno druženje koje ćemo pamtiti cijeli život. U svakom slučaju dijete mi je izabralo i poklonilo plastičnu krunu s perjem i ta kruna je najvažnija kruna mog života – zaključila je Ines.