Utorak, 23. travnja 2024.

FOTO Delić u sudačkoj nadoknadi za remi Slavena u Varaždinu

Nogometaši Slaven Belupa u 27. su kolu Hrvatski Telekom Prve lige remizirali u Varaždinu rezultatom 1:1.

Pogodak za koprivničku momčad postigao je Delić u 90. minuti susreta.

– Prvi je zaprijetio Varaždin. U sedmoj minuti opasno je pucao iskosa s desne strane Peco, no siguran je bio Filipović. Udarci Obregona i Posavca nedugo nakon toga bili su nedovoljno precizni. U 29. minuti odličan pokušaj Iličića glavom otišao je tik uz vratnicu gola Varaždina. Pet minuta kasnije udarac Glavčića iz daljine obranio je Horkaš. Domaćin je poveo u 43. minuti. Đurasek je povukao jednu kontru i sam ju završio s 20-ak metara za 1:0 – poručuju iz kluba.

Dodaju da je drugo poluvrijeme udarcem iskosa s desne strane otvorio Lulić, no nije bio precizan. Pokušao je i Krstanović glavom netom nakon što je ušao. Rezultat se nije mijenjao. U 70. minuti pokušaj Kima, također glavom, odsjeo je na vratnici. Tri minute kasnije nova stativa. Ovog puta ju je pogodio Lulić. U 82. još jedna ogromna prilika za Slaven Belupo, no Knoll s pet metara tuče iznad gola. I nakon svih promašaja koprivnička je momčad izjednačila u sudačkoj nadoknadi. Delić je iskoristio situaciju jedan na jedan i zabio za 1:1.

Spomenimo da trener Tomislav Stipić u današnjoj utakmici nije mogao računati na ozlijeđene Bačelić Grgića i Mlinara te na kartonirane Parackog i Godu.


02. travnja 2021. – 27. kolo HT Prve lige
Varaždin, stadion Varteks

NK Varaždin – NK Slaven Belupo 1:1 (1:0)

NK VARAŽDIN: Horkaš – Memija, Pellumbi, Ćelić, Tkalčić – Posavec (od 80. Herrera), Guera, Đurasek (od 80. Senić) – Peco, Obregon, Boban (od 75. Postonjski). Trener: Zoran Kastel.

NK SLAVEN BELUPO: Filipović – Božić, Hyunwoo (od 86. Delić), Prce – Bosec (od 79. Bogojević), Lulić, van Bruggen, Glavčić, Gamarra – Iličić (od 65. Krstanović), Knoll (od 86. Etoundi). Trener: Tomislav Stipić.

Suci: Dario Bel (Osijek), Marjan Tomas (Osijek), Kruno Šarić (Županja) i Zdenko Lovrić (Đakovo).

VAR: Ivan Vučković (Zagreb), AVAR: Igor Krmar (Zagreb).

Delegat: Damir Stipković (Zagreb)

Kontrolor: Branko Stipković (Krašić)

Strijelci: 1:0 Đurasek 43′, 1:1 Delić 90′

Žuti karton: Ćelić 32′ (Varaždin); Hyunwoo 25′ (Slaven Belupo)

zatvori