Četvrtak, 28. ožujka 2024.

FOTO Članovi Udruge Latice nakon 54 godine uselili u vlastiti prostor

Udruga Latice nakon 54 godine postala je vlasnik jedne nekretnine, odnosno bivšeg restorana Klas.

Banka je odobrila kredit na devet godina, a roditelji će mjesečnim participacijama osigurati sredstva za anuitet banci. Na taj način roditelji su ti koji su kupili i osigurali vlastiti prostor za svoju djecu.

Predsjednica udruge Latice Nevenka Fuchs kaže da do odluke nije došlo odmah.

– Već smo neko vrijeme tražili rješenje na koji ćemo način organizirati aktivnosti za naše članove i poboljšati kvalitetu njihovog života s obzirom na to da nam njihov broj rapidno raste. Prošle smo godine imali porast od 19 novih članova. Nakon razgovora s roditeljima usuglasili smo se da jednostavno moramo tražiti novi objekt. Prva je opcija bila da unajmimo neki prostor, no kada smo vidjeli koliko bismo plaćali najam, došli smo do odluke da je bolje da kupimo neki objekt i samim time članovi postaju njegovi vlasnici – ističe Fuchs.

>> Udruga ‘Latice’ seli u koprivnički Kampus

Predsjednica napominje da su ovu nekretninu odabrali jer ona ne zahtijeva velike adaptacijske zahvate, a što se tiče zgrade u kampusu koja je dobivena od Grada Koprivnice ona je i dalje opcija. Fuchs ističe da se trenutno čeka odluka i potpisivanja ugovora za adaptaciju.

– Tako je to kod EU projekata da nikad ne znate kad će on vremenski zaživjeti. Mi nismo u situaciji čekati i naučeni smo da se ne možemo osloniti ni na koga. Moram spomenuti humanitarne akcije gdje su ljudi skupljali financijska sredstva za adaptaciju prostora i hvala im na tome – rekla je predsjednica udruge i naglasila da je dio novaca potrošen na adaptaciju i kupnju opreme, dok je drugi još uvijek netaknut i čeka priliku da projekt kampus zaživi pa ako bude potrebno sufinanciranje, iskoristit će ga za to.

zatvori