Četvrtak, 18. travnja 2024.

FOTO Članovi DVD-a Reka izabrali novu predsjednicu

Nova predsjednica Dobrovoljnog vatrogasnog društva Reka je Martina Lončarić, dok će zapovjednik i dalje biti Darko Lončarek.

Odlučeno je tako godišnjoj izborno-izvještajnoj skupštini.

Nova predsjednica je na tom mjestu zamijenila Stjepana Futača koji je naglasio da će i dalje aktivno raditi u DVD-u i biti uključen u sve aktivnosti, no da je došlo vrijeme za nove, mlade ljude, ideje i smjer kojim će mladost nastaviti voditi ovo prigradsko dobrovoljno vatrogasno društvo.

Lončarek se na skupštini osvrnuo na proteklu godinu te od aktivnosti istaknuo dobru suradnju i zajedničke aktivnosti sa Župom Presvetog Trojstva, Mjesnim odborom te Društvom žena Reka.

– Tijekom godine sudjelovali smo u aktivnostima suzbijanja pandemije koronavirusa, obavili smo pasivna dežurstva tijekom žetvene sezone, sudjelovali na vježbi Cerine 2020., a jedan naš član bio je na dislokaciji na Brijunima. S dva člana, kombijem i prikolicom sudjelovali smo na izvanrednoj dislokaciji u Sisačko-moslavačkoj županiji. Ukupno smo imali devet intervencija kroz godinu – kazao je zapovjednik.

S ponosom je naglasio kako je prvi put u povijesti društva ekipa ženske mladeži boravila u Kampu vatrogasne mladeži Fažana, a zahvalio je i Vatrogasnoj zajednici grada Koprivnice na vrijednoj opremi koju je društvo dobilo.

– Ukupna vrijednost opreme koju smo dobili od VZG-a je 102.000 kuna, od čega vrijednost vatrogasne prikolice iznosi 91.000 kuna na čemu smo posebno zahvalni – istaknuo je Lončarek.

Vrijednim vatrogascima iz Reke u planu za ovu godinu je i dalje raditi na usavršavanju članova i opreme, sudjelovati u društvenom životu Reke te obavljati preventivne protupožarne aktivnosti i edukacije.

DVD Reka ove godine obilježava 70. godišnjicu, no zbog epidemioloških mjera za sada nije moguće obilježiti ovu važnu godišnjicu većim svečanim okupljanjem.

Rad društva pohvalili su i predstavnici VZG-a Koprivnica, predsjednik Ivan Golubić, zapovjednik Hrvoje Blažeković i tajnica Ines Štefanić. Golubić je najavio dolazak novog kombi vozila u DVD Reka u sklopu nabavke više takvih vozila za društva u sklopu VZG-a.

Gradonačelnik Mišel Jakšić također je gostovao na skupštini pritom naglasivši važnost vatrogasaca za sigurnost grada, prigradskih naselja i svih građana te još jednom podsjetio na ulogu u pandemiji i potresu koji se dogodio krajem godine. Najavio je i daljnju potporu Grada za sve preventivne i operativne vatrogasne aktivnosti te suradnju na svim razinama.

zatvori