Petak, 19. travnja 2024.

DVD Draganovec ima novu predsjednicu, zapovjednica i dalje Martinjak Lončarek

Nova predsjednica DVD-a Draganovec je Aleksandra Rajšel, dok će zapovjednica i u sljedećih pet godina biti Mihaela Martinjak-Lončarek.

Odlučeno je tako na redovnoj izborno-izvještajnoj skupštini.

Protekla godina, baš kao i u ostalim društvima, protekla je specifično, bez velikih događanja i okupljanja. Ipak, članovi su se osposobljavali u zvanjima i specijalnostima, sudjelovali su u aktivnostima Civilne zaštite s 14 vatrogasaca na 21 ophodnji, a radili su i na edukaciji mještana o odgovornom spaljivanju korova.

Članovi DVD-a Draganovec između ostalog sudjelovali su i na vatrogasnoj vježbi Cerine 2020., a organizirali su i tradicionalni memorijalni malonogometni turnir Miškec Husnjak.
Zapovjednica je na skupštini spomenula i opremu koju im je osigurala Vatrogasna zajednica grada Koprivnice, a to su B cjevine, brentače za mladež, signalizacije za mladež, čizme, naprtnjača i deka za gašenje požara.

– U 2021. godini planiramo i dalje sudjelovati u svim aktivnostima u naselju Draganovec, s VZG-om Koprivnica raditi na usavršavanju članova, sudjelovati u vježbama i drugim aktivnostima zajednice, a planiramo i osuvremeniti opremu i uniforme – istaknula je zapovjednica.

Na skupštini su dodijeljena i priznanja, i to Meliti Šeb za 20 godina uspješnog rada te Lani Baniček, Riti Rei Pavić i Eleni Baniček za deset godina rada u DVD-u Draganovec.

Dodajmo da su na skupštini kao gosti bili i gradonačelnik Mišel Jakšić, predsjednik VZG-a Koprivnica Ivan Golubić, zapovjednik VZG-a Hrvoje Blažeković te tajnica VZG-a Ines Štefanić.

Golubić je čestitao članovima na uspješnom radu te zahvalio svima koji su vodili DVD u prethodnom mandatu.

– Zahvaljujem svima na sudjelovanju i uključivanju u aktivnosti Stožera civilne zaštite tijekom prošle godine te na organizaciji drugih aktivnosti koje su pandemijski uvjeti dozvoljavali. VZG ulagao je i dalje će ulagati u ljude i opremu svakog DVD-a, pa tako i Draganovca, a mogu reći da smo 2020. jako puno ulagali u opremu. Mogu najaviti da će DVD Draganovec ove godine dobiti jedan kombi na korištenje, a i vatrogasna prikolica koja je trenutno na nadogradnji doći će u DVD Draganovec – kazao je predsjednik Golubić.

S njim se složio i zapovjednik VZG-a Blažeković te izrazio i veliku zahvalnost Gradu Koprivnici i gradonačelniku Jakšiću koji imaju sluha za vatrogastvo i veliki značaj dobrovoljnih vatrogasaca za cijeli grad.

– I dalje budite aktivni i trudite se kao i do sada, a novom vodstvu želim puno uspjeha u novom mandatu – kazao je zapovjednik Blažeković.

Gradonačelnik Jakšić pridružio se dobrim željama novom vodstvu.

– Grad Koprivnica uvijek će pratiti vatrogasce. Drago mi je da se u mojem mandatu proračun s 400.000 kuna povećao na 800.000 kuna za vatrogastvo, a vidim da je to i opravdano kada vidim koliko vatrogasci rade te što i koliko daju za svoje mjesto i za svoj grad. To se pokazuje svakodnevno, a posebno kada smo se lani susreli s pandemijom, a krajem godine i s potresom. Kada se sve to skupa pogleda, onda mogu reći da je svako ulaganje u vatrogastvo, ulaganje u sigurnost i budućnost. Moram pohvaliti i istaknuti činjenicu da DVD Draganovec već dugo i uspješno vode uglavnom žene, a sada imate i novu predsjednicu koja će nesumnjivo dati svoj velik doprinos aktivnosti društva – zaključio je gradonačelnik.

zatvori