Utorak, 26. ožujka 2024.

DJEČJA MAŠTANJA O AVANTURI Izložba ‘Transocean 8’ Tina Dožića u AK galeriji

AK galerija ove će subote biti domaćin zanimljive multimedijalne izložbe.

Riječ je o samostalnoj izložbi umjetnika Tina Dožića naziva “Transocean 8” koji će publici predstaviti multimedijalnu instalaciju, odnosno dokumentaciju duracijskog performansa izvedenog u srpnju prošle godine. Dožić je tada zajedno s dva prijatelja krenuo na 28-satno putovanje na splavi rijekom Savom od Zagreba do Siska, a rad je nastao u koprodukciji galerije Striegl.

Kako poručuju iz koprivničke galerije, rad nalik eksperimentu prilagođava se izložbenom prostoru i video dokumentacijom donosi naznake iskustva bijega u prirodu.

– Rad je nastao u vrijeme pandemije, ograničenog kretanja, u trenutku kad je svatko od nas osjetio što znači zabrana svakodnevnih banalnih radnji koje uzimamo zdravo za gotovo. Ovaj pothvat kao da je izašao iz dječjih maštanja o avanturi: tri prijatelja, splav i bijeg iz civilizacije – kazala je Tanja Špoljar, kustosica AK galerije.

Podsjetimo da je Dožić završio studij psihologije na Hrvatskim studijima te studij novih medija na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. U svojoj praksi često polazi od medija zvuka, a bavi se terenskim snimanjem, radijem, eksperimentalnom glazbom i multimedijalnim instalacijama.

Dodajmo kako će se službeno otvorenje izložbe održati s početkom u 20 sati, a izložba će ostati otvorena dva tjedna. Posjet izložbi moguć je samo uz pridržavanje svih trenutno važećih epidemioloških mjera.

Izvor: AK galerija
zatvori