Srijeda, 27. ožujka 2024.

Čelnici županijskih klubova složni: Želja nam je da Slaven ostane stabilan prvoligaš i Aleksovskom želimo puno uspjeha u radu

Aleksandar Aleksovski prije nepuna dva tjedna zasjeo je na čelnu poziciju koprivničkog prvoligaša Slaven Belupa.

Riječ je o klubu koji je kolovođa nogometa u Koprivničko-križevačkoj županiji pa njegovi uspjesi neposredno utječu na sve nogometne klubove u županiji. Odlučili smo stoga porazgovarati s čelnim ljudima županijskih klubova koji se natječu u trećem i četvrtom rangu hrvatskog nogometa.

Igor Bajalica, predsjednik Nogometnog kluba Tehnika-Koprivnica, istaknuo je da novog direktora Slaven Belupa poznaje jako dobro, baš kao i cijelu njegovu obitelj.

>>Aleksovski ekskluzivno za Dravu.info: Želim da bazu Slavena u budućnosti čine igrači ponikli u našem pogonu

– Riječ je o mladom, ambicioznom i obrazovanom čovjeku koji se stavio na raspolaganje svom klubu u delikatnoj situaciji. Za takvo nešto treba imati hrabrosti i zato kapa dolje. Od 1999. godine Slaven je imao samo dva direktora. Aleksandra treba pustiti da radi i ne sumnjam da će rezultati doći – naglasio je.

Što se tiče budućnosti kluba, Bajalica ističe da sve ovisi o tome kakve će ciljeve Aleksovski postaviti.

– Lako je nama koji nismo unutra govoriti o tome kako Slaven treba izgledati. Čitajući njegove prve izjave, drago mi je da će se naglasak staviti na Školu nogometa. Čak možda i više od same funkcije sportskog direktora, koji bi bio isključivo vezan za prvu ekipu, bitno je odabrati kvalitetnog voditelja Škole nogometa koji će biti spona između seniora i mlađih uzrasta – rekao je Bajalica.

Predsjednik Tehnika-Koprivnice kazao je kako zna da je Aleksovski dobro upoznat s županijskim nogometom.

– On je Koprivničanac. Niti je pao s Marsa, niti živi u Križevcima ili Zagrebu, kako se provlači po medijima. Sigurno zna cijelu problematiku i zna da nam županijski nogomet pati zbog slabe Škole nogometa Slaven Belupa. Zato i toliko igrača dolazi izvan županije. Ako se samo tu stvari malo pomaknu na bolje, od toga će profitirati i cijeli županijski nogomet – poručio je Bajalica te zaželio Aleksovskom u ime kluba puno sreće i što više sportskih uspjeha.

Damir Mramor, sportski direktor Nogometnog kluba Graničar iz Đurđevca, kazao je da ne može komentirati ništa o novom direktoru Slaven Belupa, jer, kako kaže, Aleksovski do sada nije bio u nogometnim vodama.

– Budući da sam u tiskovinama čitao o njegovim planovima za daljnje vođenje kluba, kao sportski direktor Graničara mogu mu samo mogu poželjeti dobar i uspješan rad te da ostvari sve zacrtane ciljeve. U našem klubu svi se nadamo da će novi direktor Farmaceuta pokazati više interesa za ostvarivanje obostrane suradnje između Slaven Belupa i Graničara. Posebno zato što u našoj Školi nogometa postoji sedam selekcija i oko 180 djece koja dobro i kvalitetno rade. U klubu imamo kvalitetnih mladih nogometaša koji bi mogli u budućnosti biti igrači Slaven Belupa. Želim da Slaven Belupo bude uspješan i stabilan prvoligaš jer to naša županija zaslužuje – zaključio je.

Mirko Lukić, predsjednik Nogometnog kluba Podravac Virje, kratko je odgovorio na pitanja.

– Nažalost ne znam ništa o imenovanom direktoru pa ne mogu dati odgovore na pitanja – poručio je.

Osim nabrojanih, odgovore na pitanja zatražili smo još i od Darka Jambrekovića, predsjednika NK Radnik-Križevci, koji do zaključenja članka nije odgovorio na pitanja.

zatvori