Snimio Valentino Štefanek.
Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije apelira na sve stanovnike i vjernike da se u povodu slavlja Vazmenog trodnevlja i blagdana Uskrsa pojačano pridržavaju svih epidemioloških mjera i preporuka.

– Podsjećamo na Odluku o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke zbog sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja koja je na snazi do 15. travnja. Njome se preporuča da se vjerski obredi kad god je to moguće prenose putem radio, tv programa ili na drugi način koji će omogućiti vjernicima da prisustvuju vjerskom obredu bez dolaska u vjerske objekte – poručuju iz stožera.

Isto tako, članovi stožera napominju da svaki boravak u zatvorenom javnom prostoru pa tako i boravak u crkvi i u drugim molitvenim prostorima uz maksimalno okupljanje od 25 osoba, predstavlja povećani rizik za zarazu s koronavirusom u odnosu na boravak u obiteljskom domu, odnosno kućanstvu.

– Stoga je iznimno važno da se poštuju sve propisane epidemiološke mjere, dezinfekcija i osobna higijena, obaveza korištenje maski za lice te fizičko distanciranje vjernika i svećenika ako se vjerski obredi odvijaju u zatvorenom prostoru – zaključuju.