Četvrtak, 18. travnja 2024.

[3. HNL-SJEVER] Naši predstavnici igraju međusobno, derbi Mladosti i Bjelovara

Novo kolo na trećeligaškom sjeveru donosi pregršt zanimljivih obračuna, a nama je posebno zanimljivo to što naši kubovi igraju međusobno.

Graničar s jednog kraja županije putuje na skroz drugi i gostuje u Križevcima kod Radnika. Purgeri su u prošlome kolu prosuli vodstvo kod Tehničara te izgubili sva tri boda, dok su Picoki doma pali protiv Varteksa s 0:2. Križevčani su favoriti i eventualnom Pobjedom mogli bi im se približiti na samome vrhu nakon kikseva Poleta i Mladosti.

Mladostaši su za vikend odigrali mršavih 0:0 s Podravinom u Ludbregu, dok su u srijedu u zaostaloj utakmici poraženi u Murskome Sredšću. Golovima Mesarića i Škvorca Rudar je slavio 2:0 te onemogućio Ždralovima da naprave osjetnu prednost nad Poletom. Polet je pak odigrao samo 1:1 kod kuće s davljenikom Podravcom. Virovci su hrabrom igrom i pogotkom prekaljenog Rukelja uzeli bod u Međimurju. Sada kod kuće u nešto boljem raspoloženju dočekuju Tehničar i nadaju se da mogu povezati dvije utakmice bez poraza. Tehničari su odličnom igrom u zadnjih pola sata okrenuli utakmicu protiv Radnika i golovima Hudaka u 90. minuti te najboljeg klupskog strijelca, mladog Davida Kranclbindera slavili s 2:1. Sada su četvrti s 29 bodova i vrebaju kikseve Mladosti, Poleta i Radnika za pomak na tablici.

U ostalim susretima poznati derbi će igrati Mladost i Bjelovar na ždralovskom Brdu. Ma koji bili i jedni i drugi na tablici, ta utakmica uvijek nosi titulu derbija i sigurno je da će frcati od nervoze, ali i dobrog nogometa. Varteks će dočekati Papuk, Rudari osokoljeni pobjedom nad Ždralovima dočekuju Podravinu i žele tri boda. To će biti vrlo teško jer Ludbrežani igraju sve bolje pod dirigentskom palicom zimskog pojačanja Igora Tkalčića. Dok obrambeni dio svoje rezultate odrađuje vrhunski, vratar Kovačić već tri kola nije vadio loptu iz mreže. Virovitica će na svojoj Vegeški biti domaćin zahuktalom Poletu koji je u posljednja dva kola upisao samo mršava dva boda.


Raspored 18. kola 3. HNL – Sjever:

  • 10.04.2021. 16:30
    GRADSKI STADION, KRIŽEVCI
    Radnik Križevci – Graničar Đurđevac
  • 10.04.2021. 16:30
    SKUNC SLOBODA, VARAŽDIN
    Varteks Varaždin – Papuk Orahovica
  • 10.04.2021. 16:30
    ŠUDERKA, MURSKO SREDIŠĆE
    Rudar Mursko Središće – Podravina Ludbreg
  • 10.04.2021. 16:30
    BRDO, ŽDRALOVI
    Mladost Ždralovi – Bjelovar
  • 10.04.2021. 16:30
    SRC VEGEŠKA, VIROVITICA
    Virovitica – Polet Sveti Martin na Muri
  • 10.04.2021. 16:30
    SPORTSKI PARK, VIRJE
    Podravac Virje – Nogometni klub Tehničar

Tablica 3. HNL – Sjever:

zatvori