Petak, 19. travnja 2024.

[2. ŽNL] U derbiju kola Drava iz Podravskih Sesveta odlazi u Močile, Starigrad u subotu dočekuje Podravec

Utakmicom u Starigradu između istoimenog domaćina i Podravca u subotu počinje 15. kolo Druge županijske nogometne lige.

Iako je Starigrad u proljetnom dijelu prvenstva upisao dvije pobijede, obje rezultatom 3:0, ove subote očekuje ga iznimno zahtjevna utakmica protiv uvijek neugodnog Podravca.

Preostalih šest utakmica na rasporedu je u nedjelju. Derbi kola igra se u Močilama gdje drugoplasiranoj momčadi na prvenstvenoj ljestvici dolazi prvoplasirana Drava iz Podravskih Sesveta. Obje momčadi nisu najbolje otvorile proljetni dio prvenstva. Drava je u prvom kolu izgubila na gostovanju u Prugovcu, dok su Močile prošlog vikenda remizirale kod Mladosti u Koprivničkim Bregima. Razlika na prvenstvenoj ljestvici između ova dva kluba iznosi svega tri boda. Ako Močile pobjede, bodovno se izjednačuju s Dravom, koja u ovom trenutku osim tri boda prednosti ima i devet pogodaka bolju gol razliku.

Omladinac će nakon prošlotjedne pobjede na domaćem terenu protiv Gornje Rijeke nova tri boda pokušati izboriti u Prugovcu. Dečke iz Herešina očekuje iznimno zahtjevna utakmica jer je momčad Prugovca ove godine pokazala da je na domaćem terenu favorit bez obzira na to tko im je protivnik. Tako su Prugovčani u prvom proljetnom kolu s 1:0 svladali jesenskog prvaka Dravu, dok su prošlog tjedna remizirali u Čvrstecu.

Upravo Čvrstec ovog vikenda ima najlakši zadatak jer odlazi na gostovanje u Reku koja ni nakon 15. odigranih kola nema ni jedan bod na svom kontu.

Mladost iz Koprivničkih Bregi dobro je otvorila drugi dio prvenstva. Nakon pobjede nad Rekom i remija protiv jakih Močila, ovog vikenda odlazi Hrvatskom bojovniku u Mokrice Miholečke. Mladost je u ovoj utakmici izraziti favorit jer Hrvatski bojovnik ove godine baš i ne briljira, što pokazuje i stanje na tablici. Trenutno se nalazi na pretposljednjoj poziciji.

Rudar iz Glogovca ove nedjelje na domaćem terenu dočekuje Gošk. Domaćini su u ovoj utakmici izraziti favoriti. Glogovac ove polusezone igra lijep nogomet kojeg prate i rezultati. U dva kola ima dvije pobjede nad Fugaplastom i Podravcem, s gol razlikom od čak 11:2.

Fugaplast će u Gornjoj Rijeki loviti prve bodove protiv uvijek neugodnog domaćina.


Raspored 16. kola Druge županijske nogometne lige: 

10.04.2021 16:00 Starigrad NK Starigrad – NK Podravec
11.04.2021 16:00 Mokrice Miholečke NK Hrvatski bojovnik – NK Mladost Bregi
11.04.2021 16:00 Koprivnica NK Močile – NK Drava (PS)
11.04.2021 16:00 Reka NK Reka – NK Čvrstec
11.04.2021 16:00 Prugovac NK Prugovac – NK Omladinac
11.04.2021 16:00 Gornja Rijeka NK Gornja Rijeka – NK Fugaplast
11.04.2021 16:00 Glogovac NK Rudar (G) – NK Gošk


Tablica Druge županijske nogometne lige:

zatvori