Petak, 19. travnja 2024.

[2. ŽNL] Močile odlaze u goste Fugaplastu, Omladinac u velikom susjedskom derbiju ugošćuje bregovsku Mladost

Utakmicama u Starigradu i Torčecu u subotu počinje 19. kolo Druge županijske nogometne lige.

Starigradu u goste dolazi Hrvatski bojovnik koji je prošlo kolo priredio veliko iznenađenje. Naime, Hrvatski bojovnik, pretposljednja momčad prvenstva, s 3:0 svladala je ekipu Drave iz Podravskih Sesveta, jesenskog prvaka i trenutno treću momčad prvenstva. Starigrad je s druge pak strane doživio težak poraz na domaćem terenu od Rudara iz Glogovca koji ga je nadigrao s 3:0. Dodajmo da je prva utakmica između ova dva kluba u jesenskom dijelu prvenstva završila pobjedom Hrvatskog bojovnika 3:2. Unatoč svemu domaćin će u subotnjoj utakmici biti favorit ne samo zbog prednosti domaćeg terena već i zbog kvalitetnog igračkog kadra koji je pokazao veliki potencijal ove godine.

U drugoj subotnjoj utakmici Podravec na domaćem terenu dočekuje Reku. U ovoj utakmici ne bi smjelo biti nikakvih iznenađenja te svaki rezultat koji nije uvjerljiva pobjeda domaćina bit će ravan čudu.

Kolo se nastavlja u nedjelju kada se na terenima diljem županije igra preostalih pet utakmica.

U Herešinu se igra veliki susjedski derbi u kojem Omladincu u goste dolazi Mladost iz Koprivničkih Bregi. Bregovci će u susret ući kao favoriti unatoč tome što će igrati u gostima. Naime, u proljetnom dijelu Mladost je jedna od najboljih momčadi koja niže pobjedu za pobjedom. Tako je ekipa Edija Blažekovića prošlog tjedna na domaćem terenu s 5:1 pregazila momčad Čvrsteca, a ove su godine još padale ekipe Drave iz Podravskih Sesveta, Hrvatskog bojovnika i Reke.

Močile, trenutačno prva momčad prvenstvene ljestvice odlazi na goste Fugaplastu u Golu.
Domaćini su prošlog tjedna upisali očekivanu pobjedu protiv Reke, dok su Močile na domaćem terenu remizirale protiv Omladinca te time propustile povećati bodovnu prednost na vrhu prvenstvene ljestvice.

Rudar iz Glogovca na krilima velike pobjede nad Bratstvom iz Kunovca u Županijskom kupu, u nedjelju dočekuje Gornju Rijeku. Neupitna forma domaćinima daje za pravo da očekuju nova tri boda i u ovom kolu.

Prugovac odlazi na uvijek neugodno gostovanje u Gotalovo kod Goška. Obje momčadi prošlog su vikenda remizirale, no Prugovac je odlično otvorio proljetni dio sezone te u Gotalovo odlazi kao veliki favorit.

U Sveti Petar Čvrstec ove nedjelje dolazi Drava iz Podravskih Sesveta. Iako su gosti u prvom dijelu prvenstva uvjerljivo uzeli naslov jesenskog prvaka, u proljetnom dijelu nanizali su niz loših rezultata te su im i više nego potrebni bodovi kako bi ostali priključeni vrhu prvenstvene ljestvice.


Raspored 19. kola Druge županijske nogometne lige:

01.05.2021 17:00 Starigrad NK Starigrad – NK Hrvatski bojovnik
01.05.2021 17:30 Torčec NK Podravec – NK Reka
02.05.2021 17:00 Glogovac NK Rudar (G) – NK Gornja Rijeka
02.05.2021 17:00 Gotalovo NK Gošk – NK Prugovac
02.05.2021 17:00 Gola NK Fugaplast – NK Močile
02.05.2021 17:00 Herešin NK Omladinac – NK Mladost Bregi
02.05.2021 17:00 Sveti Petar Čvrstec NK Čvrstec – NK Drava (PS)

zatvori