Četvrtak, 25. travnja 2024.

Županijski HSU daje podršku županu Darku Korenu na predstojećim lokalnim izborima

Županijska organizacija Hrvatske stranke umirovljenika Koprivničko-križevačke županije dat će podršku županu Darku Korenu i njegovom zamjeniku Ratimiru Ljubiću na predstojećim lokalnim izborima.

Poručilo je to Predsjedništvo i Županijski odbor HSU-a Koprivničko-križevačke županije nakon sjednica na kojima se raspravljalo o aktualnoj političkoj situaciji i planiranim aktivnostima u vezi lokalnih izbora.

>> MREŽA ODLUČILA Župan Koren ide po još jedan mandat

Uz to je odlučeno da će županijski HSU s koalicijskim partnerom Mrežom nezavisnih lista na izborima nastupiti sa zajedničkom izbornom listom za Županijsku skupštinu 2021. – 2025.

– Predsjedniku Županijskog odbora HSU-a Željku Pintaru, koji obavlja i dužnost predsjednika Županijske skupštine, daje se ovlaštenje za kreiranje koalicijske liste i potpisivanje Sporazuma koalicijskih partnera HSU-a i Mreže nezavisnih lista – piše u priopćenju.

Ustupila Županijska organizacija Hrvatske stranke umirovljenika.

– Ove su odluke donesene zbog vrlo dobre suradnje HSU-a i izvršne vlasti, župana i njegovih zamjenika na realizaciji zajedničkih projekata u smislu poboljšanja uvjeta života umirovljenika i osoba starije životne dobi, gdje je socijalna politika i skrb prema ranjivim skupinama jedan od prioriteta Koprivničko-križevačke županije – poručuju iz županijskog HSU-a i dodaju da je Županijska uprava ove godine za realizaciju Programa pomoći u kući i dnevnog boravka za starije osobe osigurala 1,2 milijuna kuna. U sklopu programa zaposlene su 24 osobe koje brinu o 425 starijih osoba.

Uz to, Koprivničko-križevačka županija je osigurala milijun kuna za sufinanciranje smještaja starijih osoba u privatne obiteljske domove.

– Naša županija je prva u Republici Hrvatskoj pokrenula ovu mjeru koju koristi oko 350 korisnika, što predstavlja trećinu ukupnog smještajnog kapaciteta – podsjetili su i dodali da na području županije djeluje jedan županijski dom, šest privatnih domova-ustanova, osam privatnih domova pravnih osoba i obrta te 21 privatni obiteljski dom.

zatvori