Četvrtak, 25. travnja 2024.

Završio program pomoći ‘Zaželi’, Općina Drnje osigurat će nastavak ove lijepe priče

Da sve lijepo kratko traje posvjedočit će zasigurno svih 25 korisnika programa zapošljavanja žena “Zaželi” u sklopu projekta “Zaposli pa pomozi” koji su u ožujak 2021. godine nažalost ušli bez dosadašnje toliko im značajne pomoći njihove gerontodomaćice.

Naime, s 28. veljače ove godine istekao je dvogodišnji ugovor sklopljen u okviru ovog programa čime je prva faza projekta došla svome kraju.

Podvučemo li crtu i sagledamo realno, dolazimo do zaključka iznimne važnosti i sve veće zastupljenosti i interesa za programe poput ovog – budući da nažalost kao nacija u cjelini starimo i iskazujemo sve veću potrebu za pruženom rukom pomoći. Što reći na kraju? Pa zasigurno veliko i iskreno HVALA svim gerontodomaćicama koje su od prvog dana neumorno radile i davale maksimum kako bi svakom korisniku osigurale ugodniju i za život dostojnu svakodnevnicu. Zahvala je time veća što je i u ova teška vremena zbog poznatog virusa njihova snaga i volja za pomoć drugome sve nadvladala, kao i ujedno činjenica da – znamo svi – svačije želje i zahtjeve nerijetko nije lako ostvariti – poručuju iz Općine Drnje.

Dodaju da su njihov trud i nesebično zalaganje uvelike ostali zapaženi, tako da premda tužni zbog završetka jedne takove priče, ujedno nosimo i dozu optimizma i nade u nastavak dosadašnje suradnje.

– Štoviše, prema dosadašnjim saznanjima faza II. ovog projekta trebala bi zaživjeti u naredno vrijeme i to u pojačanom izdanju – odnosno još većem broju gerontodomaćica u cilju omogućavanja svim potrebitim korisnicima pomoći neophodne za život. Vjerujemo da će ovo prijelazno vrijeme dviju faza trajati kratko i neće u prevelikoj mjeri otežati živote naših starijih sumještana s područja Općine Drnje, što nakon svega definitivno ne bi bilo uredu – objašnjavaju.

Završno valja naglasiti stav Općine koja se oduvijek vodi ciljem osiguravanja što boljih uvjeta za sve sumještane, pa tako posebice ima osjećaja prema starijima i socijalno ugroženima koji bi često bez nečije pomoći bili dovedeni u odviše loš životni položaj. Tako, u nastavku napomenutog optimizma ističu kako će se s njihove strane učiniti sve u svrhu nastavka politike pomoći potrebitima neovisno o II. fazi projekta kako bi i nadalje svaki stanovnik Općine Drnje imao osigurane dostojne uvjete za život.

zatvori