Foto: Jan Iveta
Svestrani 20-godišnjak Eric Vidović objavio je videospot za svoju novu pjesmu “Tell me”, englesku verziju njegove autorske pjesme “Reci mi”, koju je sam napisao, snimio i producirao te kojom se predstavio na ovogodišnjoj Dori.

Videospot je sniman u prostoru Doma mladih u Koprivnici, a u njemu se uz koprivničkog pjevača pojavljuje i talentirana plesačica Petra Šimunić.

– Spot je sniman na pozornici s puno reflektora koji su jako grijali pa nije bilo jednostavno provesti cijeli dan snimajući, ali veoma sam zadovoljan konačnim rezultatom. Iako već dugi niz godina pišem pjesme na engleskom jeziku, nije bilo jednostavno napisati tekst za ovu pjesmu. Proveo sam puno vremena smišljajući koncept, a njegova kompletna verzija nastala je uz pomoć Laure Mjede i Tomislava Horvatinovića – otkrio je Eric.

Izvorna verzija pjesme snimljena je na hrvatskom jeziku, a svestrani glazbenik je otkrio kako je nastala.

– “Reci mi” je kreirana nakon što sam smislio glavni riff na gitari, većinu pjesama počinjem pisati na njoj. Melodija mi se odmah učinila vrlo pamtljivom pa mi nije bilo teško pronaći inspiraciju za ostatak aranžmana i tekst. Trebalo mi je mjesec dana da je u potpunosti dovršim i jako sam ponosan na nju – kazao je ovaj mladi kantautor iz Koprivnice.

Za miks pjesme zaslužan je Filip Vidović, dok je master iznio Mischa Janisch.

Spomenimo da je Ericu pripalo još jedno veliko priznanje kao mladom glazbeniku i kantautoru. Naime, ova je pjesma ušla na HR Top 40 ljestvicu najemitiranijih pjesama i time je ostvario treći uzastupni singli na toj listi.

Dodajmo da kreiranje spota za pjesmu “Tell me” potpisuje Nexus Produkcija (Tomislav Horvatinović i Marko Horvat), a ostatak tima činili su Tomislav Jurenec (dizajn svjetla), Laura Mjeda (make up) i Ivan Frišćić (styling).

Ericov debitantski album izlazi na proljeće ove godine, a publici je dostupan za digitalne prednarudžbe ovdje.