Izvor: Obrtnička škola Koprivnica
Učenici koji su sudjelovali u projektu “Budi neovisan” Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe droga Koprivničko-križevačke županije zasluženo su dobili svoje nagrade, a svečanost je upriličena prošli tjedan u prostorijama Obrtničke škole Koprivnica.

Kako su poručili iz škole, projekt je proveden u sklopu obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti, a cilj mu je bio potaknuti sve sudionike u društvu na aktivnu borbu protiv ovisnosti i zlouporabu droga poduzimanjem zajedničkih aktivnosti za uspješno rješavanje problema današnjice.

Nagrade su dobili učenici trećeg razreda smjera tehničar za računalstvo Sara Bednaić, Dorian Karnik i Benjamin Balen te bivši učenici Leo Lavrić, sada student Programskog inženjerstva Visokog učilišta Algebra u Zagrebu i Jakov Operman, koji trenutno studira Primjenu informacijske tehnologije u poslovanju Fakulteta organizacije i informatike u Varaždinu.

Spomenimo da je učenicima mentorica u projektu bila njihova nastavnica informatike i računalstva Dubravka Jakupec.

Ravnatelj Obrtničke škole Koprivnica Zlatko Martić izrazio je zadovoljstvo što se ekipa uspješno okupila i provela projekt te osvojila drugo mjesto, a naglasio je i važnost daljnjeg obrazovanja, koje je vrlo važno za dobrobit cijele društvene zajednice.