Subota, 20. travnja 2024.

U 24 sata pet prometnih nesreća na podravsko-prigorskim cestama

Pet prometnih nesreća zabilježeno je tijekom proteklih 24 sata na podravsko-prigorskim cestama, od kojih dvije na širem koprivničkom području.

Iz Policijske uprave koprivničko-križevačke poručili su da se jedna dogodila jučer u 9:30 u Kunovec Bregu. Tamo je 74-godišnji vozač u osobnom automobilu Mercedes njemačke registarske oznake vozio Vinogradskom ulicom makadamskim putem u smjeru Koprivničke ulice. Dolaskom do raskrižja oduzeo je prednost prolaska skupu vozila – teretni automobil Volvo i priključno vozilo Krone varaždinskih registarskih oznaka koji je u smjeru Koprivnice vozio 52-godišnjak. Tom prilikom osobni automobil je prednjom stranom udario u bočnu stranu teretnog vozila. Protiv vozača koji je prouzročio prometnu nesreću bit će pokrenut prekršajni postupak.

Druga nesreća dogodila se oko 12:25 u Peterancu. Iz policije poručuju da je tamo 36-godišnja vozačica i Audiju zagrebačke registarske oznake vozila Ulicom Matije Gupca u smjeru Drnja. Zbog ne držanja potrebnog razmaka prilikom vožnje u slijedu prednjim djelom vozila udarila je u stražnji dio osobnog automobila Opel koprivničke registarske oznake kojim je u istom smjeru upravljala 33-godišnja vozačica, a koja je bila zaustavljena zbog prometne situacije ispred sebe. Protiv vozačice koja je izazvala prometnu nesreću će biti pokrenut prekršajni postupak.

zatvori