Četvrtak, 25. travnja 2024.

STIGLA GRAĐEVINSKA Uskoro počinju radovi na zgradi Udruge ‘Bolje sutra’ u koprivničkom kampusu

Radovi na zgradi Udruge osoba s invaliditetom “Bolje sutra” grada Koprivnice u prostoru kampusa su pred vratima.

– Dobili smo građevinsku dozvolu za projekt “Deinstitucionalizacijom do prava na neovisan život u lokalnoj zajednici”, a uskoro počinje i nabava izvođača radova, a nakon toga i sami radovi u kampusu – poručili su iz Udruge.

Podsjetimo, u sklopu projekta izgradit će se, obnoviti i prilagoditi prostor zgrade na Trgu Žarka Dolinara 17 koji je Udruga dobila od Grada Koprivnice, a u kojemu će se osobama s invaliditetom, osobama s teškoćama u razvoju, njihovim obiteljima i skrbnicima ponuditi mreža izvaninstitucionalnih usluga kako bi ih se što uspješnije uključilo u društvo i unaprijedio njihov svakodnevni život.

>> FOTO Zgrada Udruge ‘Bolje sutra’ u koprivničkom Kampusu za godinu dana postat će veliko gradilište

Ujedno će se urediti arhiva, dvorane za sastanke, društvene i kulturne događaje, zatim za individualni i grupni rad s korisnicima, socijalnim radnicima i disfunkcionalnim obiteljima te za obiteljsku medijaciju i za psihosocijalnu podršku. Isto tako, uredit će se dnevni boravak, blagovaonica, kuhinja, spremišta i skladište, vježbaonica za tjelesnu aktivnost, sanitarni čvorovi, toaleti i tuš kabine te toplinska stanica.

Izvor: Udruga Bolje sutra

Bit će tu i prostor za radnu okupaciju u kojemu će korisnici usvajati nova znanja i vještine za samostalan život, poput pripreme obroka, brige o prostoru, namirnicama i hrani, brige o vlastitom zdravlju, higijeni, odjeći i drugim predmetima kojima se koriste u svakodnevnom životu. Socijalne usluge koje će se pružati u okviru ovog projekta su usluge za odrasle osobe s tjelesnim oštećenjem, usluga poludnevnog boravka za 50 korisnika i za odrasle osobe s invaliditetom, usluge psihosocijalne podrške u obitelji te usluge individualne i grupne psihosocijalne podrške.

zatvori