Petak, 19. travnja 2024.

SLUČAJ USKRSNICE Zahuktalo se prepucavanje između koprivničkog HDZ-a i SDP-a

Iz Gradskog odbora HDZ-a Koprivnica, čiji je predsjednik zamjenik koprivničko-križevačkog župana Ratimir Ljubić, poručili su da su s osobitim zadovoljstvom dočekali vijest da je gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić odlučio povećati uskrsnice umirovljenicima s dosadašnjih 100 na 200 kuna.

– U posljednje tri godine gradski su vijećnici Kluba HDZ-a i Mreže prilikom izglasavanja novog proračuna ili rebalansa proračuna konstantno predlagali i inzistirali na preraspodjeli sredstava kako bi se našim umirovljenicima povećale uskrsnice. Međutim, svaki takav amandman je uvijek bio odbačen od strane SDP-ovih vijećnika – kazali su.

Dodali su da im je izuzetno drago što je ovaj prijedlog svejedno usvojen i vjeruju da će razveseliti umirovljenike, pomoći im u podmirenju troškova i u konačnici uljepšati im blagdane.

– Ono što nas brine jest što ovo povećanje nije uračunato u proračun i što će se ta sredstva uzeti iz stavke namijenjene za uskrsnice i božićnice pa se postavlja pitanje hoće li ovim potezom biti osigurana dovoljna sredstva za isplatu božićnica kao i ranijih godina. Pitamo se nije li povećanje uskrsnica jednokratan populistički potez neposredno pred lokalne izbore – zaključuju u HDZ-u.

Odgovor Gradske organizacije SDP-a grada Koprivnice na čelu s Tomislavom Golubićem nije se dugo čekao.

– SDP Koprivnica svojim programom, vizijom i ciljevima podrška je građanima, a osobito onima slabijeg imovinskog stanja. Nažalost zbog dugogodišnje loše vođene mirovinske politike na nacionalnoj razini od strane HDZ-a upravo najugroženiji su naši umirovljenici čija primanja nekad nisu dovoljna ni za podmirenje osnovnih troškova života. Kako bi pokušali barem malo ispraviti ovu „nepravdu“ SDP je svojim djelovanjem u Gradskom vijeću donio niz odluka kojima se pomaže umirovljenicima – napominju u SDP-u.

Ističu da su ponosni što su koprivnički umirovljenici jedni od rijetkih koji dobivaju i božićnicu i uskrsnicu.

– Mjere koje donosimo nisu vezane uz izborne kampanje, već isključivo brigu o našim sugrađanima. U prilog navedenom ide činjenica da se s podjelom uskrsnica umirovljenicima krenulo 2018. godine, koja kao što znamo nije bila izborna. Ovim putem pozivamo Gradski odbor HDZ-a da napravi usporedbu što je sve za naše umirovljenike učinio Grad, a što Koprivničko-križevačka županija i Država. Postavlja se pitanje što u svojim politikama na nacionalnoj i lokalnoj razini nude istaknuti HDZ-ovici Ratimir Ljubić i Damir Felak koji doista imaju mogućnost donošenja odluka – naglašavaju u SDP-u.

Također, podsjećaju kako “istaknuti HDZ-ovac i Koprivničanac Damir Felak nije u Saboru podržao prijedlog da se umirovljenicima ukine pretplata na HRT”.

– Otvoreno postavljamo pitanje Ljubiću, predsjedniku Gradske organizacije HDZ-a što je Županija učinila za naše umirovljenike, osim što je taxi služba gospodinu Željku Pintaru. Drago nam je da HDZ barem kroz ovu priču na razini Grada podržava naše ideje i politike te ih pozivamo da na županijskoj razini pokrenu priču vezano uz naše umirovljenike – zaključuju.

zatvori