Četvrtak, 18. travnja 2024.

Pokrenut proces izrade projektne dokumentacije za proširenje Umjetničke škole Fortunat Pintarić

Pokrenut je proces izrade projektne dokumentacije za proširenje Umjetničke škole Fortunat Pintarić.

Kako su poručili iz Gradske uprave, cilj je omogućiti jednosmjensku nastavu te osigurati uvjete za što kvalitetniji rad učenika.

– Zbog sve većeg interesa za upis u Umjetničku školu te angažmana koji vrijedni nastavnici i njihovi učenici pokazuju u planu je nadogradnja škole – napominju u Gradskoj upravi.

Ravnateljica Umjetničke škole Ariana Šandl kazala je da je jedan od ciljeva ovog proširenja objediniti školu i koprivničku sinagogu u kulturni centar.

>> Počeo SHARE MUSIC projekt: Pripremljene radionice, koncerti, izložbe, seminari…

Spomenimo i da je škola je nedavno u sklopu projekta SHARE MUSIC dobila i novu, vrijednu glazbenu opremu – saksofon, gitare, klavijature, bubnjeve, bubnjarsku stolicu te notne stalke. Projekt je sufinanciran iz INTERREG V- A Programa prekogranične suradnje Mađarska – Hrvatska, a glazbena oprema koristit će se u svrhu što kvalitetnije realizacije natjecanja u pjevanju “Prvi glas” i “Glazbena kutija”.

>> Učenice Umjetničke škole Fortunat Pintarić odlične na državnom natjecanju

>> Učenici Umjetničke škole Fortunat Pintarić briljirali na još jednom natjecanju

Dodajmo i da su učenici Umjetničke škole ostvarili zapažene rezultate na natjecanjima. Naime, od početka godine pa do sada osvojili su 10 prvih, 11 drugih i jedno treće mjesto. Veliki je to uspjeh za koprivničku školu koju polazi oko 300 učenika.

zatvori