Četvrtak, 25. travnja 2024.

Podravka Vegetu u novoj će sezoni pojačati igračica koja igra sve tri vanjske pozicije

Podravka Vegeta nastavlja s formiranjem ekipe za novu sezonu pa će se tako vanjskoj poziciji priključiti Dziyana Ilyina.

Iz kluba poručuju da ova 25-godišnja bjeloruska reprezentativka u aktualnoj sezoni igra u rumunjskom klubu Gloria Bistrita. Dziyana će pojačati vanjsku liniju na kojoj igra sve tri pozicije, a u prošloj je sezoni u EHF Kupu sa svojim trenutnim klubom postigla 25 pogodaka.

Dodaju da je u svojoj seniorskoj karijeri po dvije sezone igrala za Gomel i Astrahanochku, a jednu je sezonu igrala u Vardaru kojem se priključila kao mlada talentirana igračica s 20 godina. Od 2017. godine igra u rumunjskim klubovima, od kojih je jednu sezonu provela u Dunarea Braili, jednu u Gloriji Buzau.

>> U Podravka Vegetu vraća se europska brončana reprezentativka: Ovaj klub jako dobro poznajem

– Od dostignuća svakako moramo spomenuti osvajanje ruske Superlige 2016., a u istom je natjecanju s ruskom ekipom osvojila treće mjesto 2015. godine. Ima i srebrnu te zlatnu medalju s bjeloruskog prvenstva u 2015. i 2016. godini. S makedonskom ekipom Vardar osvojila je Prvenstvo Makedonije te drugo mjesto u Ligi prvakinja, gdje je kao mlada igračica sa samo 20 godina odigrala ukupno 11 europskih utakmica – istaknuli su u klubu.

>> JOŠ JEDNO POJAČANJE Rumunjka Bianca Maria Bazaliu u novoj sezoni na vanjskoj poziciji u Podravka Vegeti

Spomenimo da će se koprivničkoj ekipi u novoj sezoni još pridružiti Bianca Maria Bazaliu i Larissa Kalaus.

zatvori