Subota, 20. travnja 2024.

Podravka Vegeti će se u novoj sezoni priključiti lijeva vanjska igračica Bojana Milić

Podravka Vegeti će se u novoj sezoni priključiti srpska reprezentativka Bojana Milić.

Iz kluba su poručili da je ova lijeva vanjska igračica visoka 183 centimetra i u aktualnoj sezoni igra u Dunarea Braili u Rumunjskoj.

Dodali su da je svoju karijeru započela u Srbiji gdje je od 2009. do 2012. godine igrala za WHC Nova Pazova, a nakon toga je sljedeće tri sezone provela u ŽRK Indjiji. U razdoblju od 2015. do 2018. godine bila je u ŽJRK Bor RTB s kojim je, osim u Superligi, nastupala i u europskom Challenge kupu. Na nekoliko je mjeseci zaigrala za španjolsku Rincon Malagu u sezoni 2018./2019., ali ubrzo prelazi u ŽRK Bekament Bukovička Banja Aranđelovac s kojim osvaja Superkup Srbije i Kup Srbije.

– Svoj je rukometni put od 2019. godine nastavila u rumunjskoj Dunarea Braili u kojoj igra Europsku ligu u aktualnoj sezoni. Osnovni joj je motiv bio da se okuša u jednoj od najjačih ženskih rukometnih liga, ali s tendencijom rasta u budućnosti prema europskom iskustvu na višoj razini, a to je Liga prvakinja – objasnili su u klubu.

U svojoj je karijeri bila drugi najbolji strijelac srpske Superlige u sezoni 2017./2018. kada je u 16 utakmica zabila ukupno 137 pogodaka.

Izvor: RK Podravka Vegeta
Izvor: RK Podravka Vegeta
zatvori