Petak, 26. travnja 2024.

POČELA PODJELA Zorka Žužul: Uskrsnica mi puno znači, nadopunit će kućni budžet

Započela je podjela uskrsnica umirovljenicima i osobama s invaliditetom korisnicima osobne invalidnine s područja grada Koprivnice.

Prve uskrsnice tradicionalno je uručio koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić.

– Drago mi je da imamo mogućnost povećati uskrsnice, ali ono važnije pokazati ljudima da smo uz njih, da nam je stalo do njih i da cijenimo sve ono što su radili i stvarali za naš grad. Nadam se da će i ova uskrsnica našim umirovljenicima i korisnicima osobne invalidnine barem malo uljepšati uskrsne praznike – rekao je Jakšić.

Među prvima uskrsnice su primili Zorka Žužul i Darko Andrašić, abecednim redom prvi umirovljenik i zadnja umirovljenica s popisa Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje.

– Uskrsnica mi znači puno, nadopunit će kućni budžet – istaknula je Žužul.

Spomenimo da se uskrsnice zbog epidemioloških mjera isplaćuju na kućnu adresu putem poštanske usluge Hrvatske pošte.

Dodajmo da je za ovu namjenu u gradskom proračunu osigurano 360.000 kuna, a 200 kuna dobit će umirovljenici s prebivalištem na području Koprivnice pod uvjetom da im ukupna mirovina, tuzemna i inozemna, za veljaču 2021. godine zajedno s dodacima ne prelazi 2.000 kuna. Osobe s invaliditetom korisnici osobne invalidnine uskrsnicu dobivaju temeljem popisa kojeg je gradu dostavio Centar za socijalnu skrb.

zatvori