Četvrtak, 18. travnja 2024.

Održan je završni događaj projekta Izgradnja reciklažnog dvorišta Kloštar Podravski

Dana 03.03.2021. godine održana je konferencija za medije povodom završetka projekta izgradnje reciklažnog dvorišta Kloštar Podravski.

Završni događaj projekta organiziran je od strane Općine Kloštar Podravski i tvrtke Maxicon d.o.o. koja provodi uslugu tehničke pomoći za upravljanje projektom kao i usluge informativno-obrazovnih aktivnosti te promidžbe i vidljivosti projekta.

Projekt je sufinanciran sredstvima iz Kohezijskog fonda u financijskom razdoblju 2014. do 2020. i provodio se sukladno Ugovoru o dodjeli bespovratnih sredstava, referentni broj ugovora: K.K.06.3.1.03.0136 potpisanom 28. veljače 2019. između MZOE (sada MGOR) (PT1), FZOEU (PT2) i Općine Kloštar Podravski (Korisnik). Razdoblje provedbe projekta je od 14. siječnja 2019. – 31. ožujka 2021., Ukupna vrijednost projekta je 6.260.764,24 kn od čega prihvatljivi troškovi iznose 5.507.951,74 kn. Ostvarena bespovratna sredstva iz Kohezijskog fonda iznose 4.500.000,00 kn, što čini 81,7% prihvatljivih troškova. Ostatak sredstava osiguran je iz proračuna Općine Kloštar Podravski.

Projekt je realiziran kroz provedbu Ugovora o izgradnji i opremanju reciklažnog dvorišta, Ugovora o uslugama stručnog nadzora i koordinatora zaštite na radu, Ugovora o uslugama projektantskog nadzora, Ugovora za pružanje usluge tehničke pomoći za upravljanje projektom izgradnje reciklažnog dvorišta Kloštar Podravski i Ugovora za uslugu provođenje informativno-obrazovnih aktivnosti te promidžbe i vidljivosti projekta izgradnje reciklažnog dvorišta Kloštar Podravski.

Radovi na izgradnji reciklažnog dvorišta završeni su dana 15. siječnja 2021., dok je Uporabna dozvola KLASA: UP/I-361-05/21-01/000002, URBROJ: 2137/1-05/101-21-0008 ishođena 11. veljače 2021., a pravomoćna je od 12. veljače 2021.

Reciklažno dvorište Kloštar Podravski nalazi se na k.č.br.: 999/2, k.o. Kloštar Podravski. Radovi izgradnje reciklažnog dvorišta obuhvaćali su: radove na izgradnji prometno-manipulativnih površina, radove na izgradnji sustava vodoopskrbe i odvodnje, elektroinstalacije, izvođenje ograde, opremanje reciklažnog dvorišta te radove krajobraznog uređenja.

Provedbom projekta ostvareni su sljedeći ciljevi projekta: Izgradnja reciklažnog dvorišta Kloštar Podravski i provođenje informativno-obrazovnih aktivnosti.

Tijekom provedbe projekta na području Općine provedene su informativno-obrazovne aktivnosti kojima su građani informirani o razvrstavanju otpada, korištenju reciklažnog dvorišta i vrstama otpada koji će se zaprimati u reciklažnom dvorištu (plakati, letci uz račune za komunalne usluge). U sklopu informativno-obrazovnih aktivnosti održane su edukativne radionice za djecu vrtićke dobi u vrtiću DV “Igra” te za djecu osnovnoškolske dobi u OŠ Kloštar Podravski.

Doprinos Završnom događaju projekta, svojim radovima dala su djeca i odgajateljice predškolskih vrtićkih grupa iz dječjeg vrtića ‘”Igra” čiji su radovi prikazani u sklopu prezentacije projekta.

Reciklažno dvorište će se uskoro upisati u očevidnik reciklažnih dvorišta od strane tvrtke KOMUNALNO KP d.o.o., pružatelja javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada na području Općine.

Reciklažno dvorište započet će s radom u svibnju 2021. godine, te će javnost pravovremeno biti obaviještena o radnom vremenu reciklažnog dvorišta putem web stranice Općine Kloštar Podravski te ostalih medija.

U reciklažnom dvorištu zaprimat će se i privremeno skladištiti sakupljene vrste otpada sukladno Dodatku IV. Pravilnika o gospodarenju otpadom (NN 117/17). Korištenje reciklažnog dvorišta besplatno je za sve stanovnike Općine Kloštar Podravski uz predočenje osobne iskaznice.

Ovim događajem završen je projekt izgradnje reciklažnog dvorišta Kloštar Podravski.
Još jednom se zahvaljujemo svim uzvanicima koji su uveličali ovaj događaj kao i svim sudionicima projekta koji su zajedničkim snagama doprinijeli uspješnom završetku ovog, za Općinu Kloštar Podravski, značajnog projekta.

Sve informacije o projektu možete pratiti i na našoj web stranici https://www.klostarpodravski.hr/

Dodatne informacije o OPKK 2014-2020 i strukturnim fondovima dostupne su na http://opzo-opkk.hr i https://strukturnifondovi.hr.

Sadržaj ovog priopćenja isključiva je odgovornost Općine Kloštar Podravski.

zatvori