Četvrtak, 25. travnja 2024.

NOVA PROMETNA RJEŠENJA Uredit će se prijelaz u Meštrovićevoj, pri kraju radovi u Generalićevoj

Pri kraju su radovi na uređenju novih parkirališnih mjesta u Ulici Ivana Generalića u Koprivnici. Danas je na rasporedu asfaltiranje nakon čega slijedi iscrtavanje i ostali završni radovi.

Investicija je vrijedna 55.000 kuna, a osmišljena je u okviru projekta “Zakoči” odnosno “Take a break” u kojem sudjeluje Gradska uprava, objasnila je dogradonačelnica Ksenija Ostriž.

– Kroz projekt smo u suradnji s Udrugom Roditelji u akciji i našim Studijem održive mobilnosti na Sveučilištu Sjever, Prometnim fakultetom iz Zagreba te još nekim općinama i gradovima radili ispitivanja kako urediti ulice u zonama dječjeg vrtića pa je i Generalićeva bila predmet istraživanja – kazala je Ostriž.

Podsjetimo, nakon što je ispred Martinovke zatvoren prostor nekadašnjeg parkirališta koji je u privatnom vlasništvu, stanari i vlasnici poslovnih prostora, ali i njihovi klijenti, muku su mučili s parkiranjem. S obzirom na to da je tamo i vrtić, a donedavno su u tijeku bili i radovi izgradnje nove zgrade, stvarale su se velike gužve i mjesta za parkiranje jednostavno nije bilo dovoljno. Navedenom investicijom građanima će u centru Koprivnice na raspolaganju biti deset novih parkirališnih mjesta te će se na taj način smanjiti prometni pritisak.

Dodajmo da je u sklopu spomenutog projekta osmišljeno i novo rješenje za Ulicu Ivana Meštrovića u Koprivnici.

– Prostor Meštrovićeve i sporni prijelaz prema Osnovnoj školi Đuro Ester i Srednjoj školi Koprivnica identificirali smo kao prostor koji treba urediti. Uskoro ćemo prezentirati taj obuhvat, malo drugačije izgleda od svega onog što je projektom bilo ispitivano, ali meni se sviđa i bit će bitno sigurnije za djecu – napomenula je Ostriž.

Spomenimo još da je projekt “Zakoči” usmjeren na sigurno i zdravo prometovanje sa što manjim utjecajem na okoliš.

zatvori