Četvrtak, 18. travnja 2024.

LUCKASTI UMIROVLJENICI Još jedan uspješan projekt Općine Kloštar Podravski

U prostorijama Općine Kloštar Podravski održan je sastanak projektnih partnera u okviru aktivnosti u sklopu programa “Luckasti umirovljenici”.

– Voditeljica programa iznijela je ciljeve i nadolazeće aktivnosti programa te obvezama svakog projektnog partnera. Programom “Luckasti umirovljenici” ostvariti će se socijalno uključivanje osjetljive skupine, odnosno starijih osoba, umirovljenika putem šarolikog spektra zanimljivih aktivnosti s ciljem pojavljivanja starijih osoba u društvu i sudjelovanja u društvenim događanjima – poručili su iz Općine Kloštar Podravski.

Dodali su da je cilj aktivnostima utjecati na kvalitetnu integraciju starijih osoba u društveni život zajednice, zatim omogućiti će se uključivanje i sudjelovanje njihovih obitelji, prijatelja i poznanika.

Spomenimo da se program sastoji od aktivnosti koje uključuju edukacije, rekreaciju, radionice, izlete, proslave, društvene igre, druženja.

Dodajmo da se na sastanku raspravljalo o načinima realizacije planiranih aktivnosti kao i o ulogama u sudjelovanju i podršci prilikom provedbe programa pri čemu su iznijeta dosadašnja iskustva o provođenju projekata slične tematike, a nakon rasprave usuglašeni su stavovi o dinamici realizacije i provedbi aktivnosti programa.

Sastanku su prisustvovali načelnik Općine Kloštar Podravski, ravnatelj Osnovne škole Kloštar Podravski, voditeljica programa “Luckasti umirovljenici” te direktor razvojne tvrtke Draft d.o.o. koja je izradila program.

zatvori