ILUSTRACIJA / Izvor: pixabay.com
Na Svjetski dan kazališta stižu dobre vijesti. Kazališne daske su ulickane, stolice s razmakom postavljene, glumačka ekipa više nego spremna, a publika puna iščekivanja – sve je spremno za službenu premijeru predstave Ludens teatra Potonuće Titanika.

– Dokoturali smo se do premijere predstave koja kod nekoga iz samog naslova može izazvati reakciju da Titanik, kazalište i potonuće ne idu skupa. O tome se i radi. Predstava je o nastajanju predstave. Našla su se dva glumca, osrednja i loša, koja žele napraviti predstavu o Titaniku što je potpuno nemoguće napraviti u kazalištu pogotovo kad dođu do ideje koristiti neuobičajena kazališna sredstva. Ne može završiti drugačije nego promašajem, ali oni su nadobudni, to žele, a možda i postignu nešto – objasnio je Sven Šestak, izvršni producent Ludens teatra.

Sven Šestak. Foto: Marko Posavec (arhiva)

Dodao je da je predstava namijenjena svima što se tiče dobnih skupina.

OGLAS
Naša, podravska lista za županiju: nositelj liste Ivan Pal. HSS i nestranački kandidati

– Riječ je o službenoj premijeri, neće biti svečana zbog epidemiološke situacije jer ne možemo pozvati onoliko kazališnih prijatelja koliko bismo inače. Umjesto od 260 bit će 40 gledatelja. Vrijeme je da predstava izađe, a kad se pokaže ljepša epidemiološka slika, onda ćemo imati i svečanu premijeru i predstavu otvoriti za javnost – napomenuo je Šestak.

Kazao je da je cijela situacija s koronavirusom unazadila rad Ludensa i to financijski, ali ono što je puno gore, kaže, je što ne mogu raditi kako bi trebalo.

– Veselimo se ljetu, nekako se prošlo ljeto činilo jednostavnije, može se igrati vani pa se veselimo Ljetu u Ludensu, a na jesen bismo trebali početi raditi novu predstavu – zaključio je Šestak.