Subota, 20. travnja 2024.

FOTO/VIDEO: IZVRSNICE ZA NAJBOLJE Učenica Anja: Nagradu nisam očekivala, malo sam nervozna, ali sretna

Najbolji koprivnički učenici, mentori i ravnatelji škola danas su primili izvrsnice za svoja postignuća na raznim natjecanjima u prošloj školskoj godini.

Izvrsnice i poklon bonove od 150 do 400 kuna, ovisno o osvojenom mjestu, odličnim Koprivničancima dodijelio je gradonačelnik Mišel Jakšić, a jedna od njih je i učenica osmog razreda Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski Anja Mihailović.

Pišem intervjue i članke za školski list Krijesnice i u tome mi pomažu druge nastavnice. Nagradu nisam očekivala, malo sam nervozna, ali sretna – rekla je Anja.

Snimila Tea Jurković.

Tom prilikom nagrađena je i ravnateljica Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski Gordana Gazdić Buhanec koja je sretna što je Gradska uprava prepoznala trud učitelja i učenika, a ona je ove godine sudjelovala u ulozi mentorice i ravnateljice.

– Naravno da se ne mogu nagraditi svi, a Koprivnica ima jako dobre škole i sretni smo što su nam djeca uspješna, ne samo na nivou županije i države, nego i izvan Hrvatske. Volim raditi s djecom pa radim s keramičarima. Kako keramika nije jako raširena, u top smo 40 hrvatskog likovnog dječjeg stvaralaštva i jako mi je drago što se to prepoznaje. Najviše mi je drago jer su djeca sretna i divno je kad vide rezultate svojeg truda – istaknula je Gazdić Buhanec.

Snimila Tea Jurković.

Ponosan na rezultate i trud malih i velikih školaraca i prosvjetnih djelatnika je i gradonačelnik Mišel Jakšić koji je napomenuo da su nagrađena 344 učenika te njihovi mentori i ravnatelji.

– Čestitam svima onima koji su dobili izvrsnice. Odradili su jedan velik posao jer znamo kroz što su sve prolazili u zadnjih godinu dana. Doista možemo biti ponosni na te sve ljude koji su pokazali da se u nikad težim uvjetima mogu ostvariti vrhunski rezultati te da se može još jednom pokazati i dokazati zašto imamo jedan obrazovni sustav na koji smo jako ponosni – objasnio je Jakšić.

Snimila Tea Jurković.

Kazao je da je u gradskom proračunu za ovu namjenu osigurano 120.000 kuna.

– Mislim da je taj znak pažnje najmanje što možemo dati od sebe da pokažemo da smo uz njih. Kad imaš takve rezultate, ne moraš se bojati za svoju budućnost – dodao je gradonačelnik.

Tekst pripremile Adela Zember i Tea Jurković.

 

Dodjela izvrsnica za uspješna postignuća na natjecanjima

Objavljuje Drava.info u Ponedjeljak, 29. ožujka 2021.

 

zatvori