Utorak, 23. travnja 2024.

FOTO U utakmici punoj šansi Slaven Belupo remizirao s Istrom

Nogometaši Slaven Belupa u 26. su kolu Hrvatski Telekom Prve lige remizirali s Istrom 1961.

U utakmici u kojoj su imali pregršt šansi, i stativu u 90. minuti, rezultat je bio 1:1. Pogodak za koprivničku momčad postigao je Iličić, poručuju iz kluba.

Trener Tomislav Stipić napravio je jednu promjenu u sastavu u odnosu na utakmicu s Rijekom. Umjesto van Bruggena zaigrao je Hyunwoo.

– Prva je zaprijetila Istra. Iskosa s desne strane pucao je Bande, ali samo u vanjski dio mreže. Odgovorio je Knoll na drugoj strani, no u situaciji jedan na jedan bolji je golman Lučić. U 25. minuti Glavčić je promašio jedanaesterac, ali je zato dvije minute kasnije savršeno centrirao za Iličića koji se odlično snalazi na pet metara od gola Istre i zabija za 1:0. Gosti su izjednačili u posljednjoj minuti prvog poluvremena. Gržan je realizirao jedanaesterac za 1:1 – objašnjavaju u klubu.

Dodaju da je na otvaranju drugog poluvremena koprivnička momčad imala savršenu priliku. Lulić je uposlio Knolla koji s četiri metra promašuje prazan gol. U 68. minuti Božić je pokušao glavom, no loptu šalje iznad gola. Pet minuta kasnije pokušaj Glavčića iz slobodnog udarca završio je također iznad gola. U 77. minuti pokušaj Etoundija gostujuća je obrana izbila s crte. Deset minuta kasnije odličnu priliku Lulića brani Lučić. U sudačkoj nadoknadi Glavčić je pogodio stativu.


20. ožujka 2021. – 26. kolo Hrvatski Telekom Prve lige
Koprivnica, Gradski stadion Ivan Kušek – Apaš

NK Slaven Belupo – NK Istra 1961 1:1 (1:1)

NK SLAVEN BELUPO: Filipović – Božić, Hyunwoo, Goda – Bosec, Lulić, Paracki, Glavčić, Gamarra (od 66. van Bruggen) – Iličić (od 74. Etoundi), Knoll. Trener: Tomislav Stipić.

NK ISTRA 1961: Lučić – Navarro, Šutalo, Silva, Gržan – Špoljarić (od 90. Lončar), Blagojević – Bande (od 79. Lisica), Ivančić (od 62. Halilović), Perković – Hara (od 79. Guzina). Trener: Danijel Jumić.

Suci: Fran Jović (Zagreb), Vedram Đurak (Stupno), Bojan Zobenica (Velika Gorica), Tino Krečak (Velika Gorica)

VAR: Mario Zebec (Cestica), AVAR: Borut Križarić (Čakovec)

Delegat: Jakov Juretić (Split)

Kontrolor: Danijel Trampus (Osijek)

Strijelci: 1:0 Iličić 27′, 1:1 Gržan 45′

Žuti karton: Goda 44′, Knoll 59′, Bosec 81′, Glavčić 85′ (Slaven Belupo); Blagojević 26′, Bande 50′, Perković 56′ (Istra 1961)

zatvori