Četvrtak, 28. ožujka 2024.

FOTO U tijeku su radovi, HGSS Stanica Koprivnica uskoro dobiva sjedište na Čardi

Počela je rekonstrukcija i opremanje budućeg sjedišta HGSS Stanice Koprivnica na Čardi.

– Riječ je o prostoru veličine 650 kvadratnih metara, a osim HGSS-a, koristit će ga i druge udruge koje su bez prostora. Plan je da se u multifunkcionalnoj dvorani održavanju radionice s vrtićarcima i školarcima, kao i sa svim zainteresiranim skupinama građana – poručili su iz Službe ureda župana.

Dodali su da su prostore jučer obišli dopročelnik Hrvatske gorske službe spašavanja Neven Putar, načelnik Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić, referent za poslove zaštite i spašavanja Krešimir Škvorc i članovi HGSS-a, a održan je i sastanak u Županijskoj upravi na kojem su bili i pročelnik HGSS Stanice Koprivnica Dejan Bojovski te član Danijel Petrović.

Tom prilikom Putar je predstavio djelovanje članova HGSS-a u brojnim akcijama spašavanja ljudi i imovine, kao i u mnogim aktivnosti edukacije i prevencije kriznih situacija, a posebno je naglasio odličnu suradnju s jedinicama lokalne i regionalne samouprave, čija im je podrška vrlo važna.

Ljubić se osvrnuo na suradnju s HGSS Stanicom Koprivnica koja je osnovana prije pet godina i trenutno broji 36 aktivnih članova.

– Snage HGSS-a važna su sastavnica sustava civilne zaštite, a pokrivaju područje cijele županije, obzirom da imaju ispostave u Križevcima i Đurđevcu, Obavijesnu točku na Kalniku te Prihvatni centar na Šoderici – zaključio je Ljubić.

zatvori