Petak, 19. travnja 2024.

FOTO: SVE JE SPREMNO Učenici na Vinici uživat će u toplom obroku u novoj blagovaoni

Radovi rekonstrukcije blagovaone i kuhinje u Područnoj školi Vinica su gotovi.

Riječ je o investiciji vrijednoj 1,2 milijuna kuna, a zahvaljujući njoj 70-ak učenika uživat će svakodnevno u toplom obroku.

Svoje zadovoljstvo ovim zahvatom nije krila ravnateljica Osnovne škole Đuro Ester Sanja Prelogović koja je podsjetila da je topli obrok godinama bio veliki problem za tamošnje učenike.

– Godinama se pričalo o tome kako će se to izgraditi, a sada se napokon i realiziralo zahvaljujući Gradu Koprivnici i gradonačelniku Mišelu Jakšiću koji ne samo da je obećavao nego je to i izvršio – rekla je ravnateljica.

Snimio Valentino Štefanek.

Uime svih učenika i njihovih roditelja te djelatnika zahvalila je Gradu na angažmanu.

– Drago mi je što su pronašli sredstva za ovaj predivan prostor u kojem će djeca imati topli obrok koji se više neće morati kuhati i dostavljati iz matične škole. Ovdje je napravljeno veliko ulaganje, djeca su presretna i jedva čekaju da kuhinja proradi – istaknula je Prelogović.

Kazala je da će u kuhinji biti zaposlena kuharica koja će biti zadužena za kuhanje i podjelu obroka, a zaposlena je i čistačica koja će voditi brigu o čistoći i dezinfekciji.

Uz ravnateljicu, novim prostorom zadovoljan je i koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić koji je podsjetio da je prije dvije godine na završnoj konferenciji projekta energetske obnove Osnovne škole Braća Radić najavljeno da se po završetku tih radova ide u obnovu zgrade Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski, zatim u uvođenje toplog obroka i obnovu tog dijela Područne škole Starigrad, uvođenje toplog obroka i obnovu blagovaone u Područnoj školi Vinica uz izgradnju dvorane Osnovne škole Đuro Ester te na kraju u izgradnju nove škole na Podolicama.

Snimio Valentino Štefanek.

– Starigrad je riješen, Vinica je riješena, zgrada Antun Nemčić Gostovinski je obnovljena, dvorana Đuro Ester ide prema svom kraju i sve se sprema za početak radova na Podolicama. Sve ono od ulaganja u obrazovnom segmentu što smo obećali, u ove četiri godine smo više – manje ostvarili i to je nešto na što smo doista jako ponosni – objasnio je Jakšić.

Napomenuo je da je na Vinici riječ o investiciji vrijednoj 1,2 milijuna kuna kojom je obnovljena cijela zgrada s novim krovištem.

– Stekli su se konačno uvjeti za topli obrok i drago mi je da smo tu jednu temu koja je desetljećima zaokupljala javni medijski prostor konačno riješili. To je zaslužio Mjesni odbor Vinica, to je zaslužila i Područna škola Vinica i naravno, to je, kao i dvoranu, zaslužila Osnovna škola Đuro Ester i nadam se da će biti na veliko zadovoljstvo i učenicima i roditeljima – naglasio je Jakšić.

Snimio Valentino Štefanek.

Gradonačelnik je rekao da je na europski fond prijavljena i obnova vrtića na Vinici.

– Radi se o projektu teškom oko 650.000 kuna. Nadamo se pozitivnim rezultatima kako bismo cijeli kompleks doveli u onakav oblik kakav smo zamislili i kakav ovaj dio grada zaslužuje – zaključio je Jakšić i naglasio da je cilj u naredne četiri godine uspostaviti jednosmjensku nastavu u cijeloj Koprivnici.

Pritom je kazao da izgradnja škole na Podolicama ne znači ukidanje Područne škole Vinica jer će nakon izgradnje nove škole ostati par učionica manjka za potpuni prelazak na jednosmjensku nastavu.

zatvori