Srijeda, 24. travnja 2024.

FOTO Šinterice slave drugi rođendan, dosad udomile 180 pasa i mačaka

Prošle su dvije godine otkako su Šinterice dobra srca iz inicijative prerasle u udrugu koja je registrirana 8. ožujka 2019. godine.

Tom prilikom danas je na središnjem koprivničkom trgu upriličena mala rođendanska proslava na kojoj su građani i njihovi dlakavi ljubimci mogli sudjelovati u humanitarnom fotografiranju, a kako to priliči pravom slavlju, Šinterice su male četveronožne prijatelje počastile keksićima.

Udruga danas ima 29 članova od kojih je 20 aktivnih, a jedna od njih je i Izabela Hegedušić.

– U ove dvije godine udomili smo 180 pasa i mačaka, a u 2020. imamo 62 udomljenja. Udruga je više orijentirana spašavanju i udomljavanju mačaka i to iz dva razloga: u Koprivnici postoji azil za pse, a drugi razlog je da nemamo uvjete za čuvanje pasa pa u suradnji sa skloništem privremeno borave kod nas volontera ili čuvalica dok im ne pronađemo udomitelje – rekla je Izabela.

Dodala je da im je u ove dvije godine najviše pomogao prostor u kampusu kojeg su dobile u najam od Grada Koprivnice.

– Sukladno zakonu u njemu možemo držati ograničen broj mačaka. Preuzeli smo ga u dosta lošem stanju i konstantno ga obnavljamo, a zadnja je bila renovacija krova. Udruga je neprofitna i svi izvori financiranja su nam donacije – napomenula je.

Što se tiče trenutnih projekata, istaknula je dva hranilišta u centru grada i projekt besplatne kastracije uličnih mačaka i mačaka vlasnika slabijeg imovinskog stanja.

zatvori