Četvrtak, 28. ožujka 2024.

FOTO Riječani preokretom slavili protiv Slavenaša u Koprivnici

Nogometaši Slaven Belupa u sklopu zaostalog 16. kola Hrvatski Telekom Prve lige na domaćem su terenu poraženi od Rijeke.

Kako su poručili iz kluba, rezultat je bio 1:3, a jedini pogodak za koprivničku momčad postigao je Glavčić.

Dodali su da trener Tomislav Stipić uoči današnje utakmice nije mogao računati na ozlijeđene Bačelić Grgića, Mlinara i Krstanovića, a u odnosu na susret igran u petak s istim protivnikom napravio je jednu zamjenu. Umjesto Hyunwooa zaigrao je Gamarra.

– Prva je zaprijetila Rijeka. U trećoj minuti je iskosa s desne strane zamalo neprecizan bio Tomečak. Odgovorili su Slavenaši četiri minute kasnije. Bosec je idealno ubacio za Knolla koji glavom s četiri metra gađa direktno u Nevistića. U 18. minuti gosti su izveli brzu kontru koju je završio Lončar snažnim udarcem kojeg je poslao iznad gola. Pokušao je Andrijašević glavom s 10-ak metara, ali rezultat se nije mijenjao. Zato se promijenio u 23. minuti. Bosec je savršeno centrirao, a Glavčić još bolje zakucao za 1:0. Lulić je dvije minute kasnije odlično pucao s 20-ak metara, no golman Rijeke odlično brani. Do kraja prvog poluvremena rezultat se nije mijenjao, iako su obje momčadi prijetile – objasnili su u klubu.

Na samom otvaranju drugog poluvremena bila je izvrsna prilika za koprivničku momčad. Knollov pokušaj jedan na jedan izvrsnom je reakcijom obranio Nevistić. Rijeka je izjednačila u 69. minuti kad je Drmić pogodio za 1:1. Gosti su pet minuta kasnije u potpunosti preokrenuli utakmicu. Menalo je zabio za 1:2, a u 81. minuti Galović je zatresao mrežu za 1:3.


17. ožujka 2021. – 16. kolo Hrvatski Telekom Prve lige
Koprivnica, Gradski stadion Ivan Kušek – Apaš

NK Slaven Belupo – NK Rijeka 1:3 (1:0)

NK SLAVEN BELUPO: Filipović – Božić, Paracki, Goda – Bosec (od 82. Bogojević), Lulić (od 73. Julardžija, van Bruggen, Glavčić (od 82. Liklin), Gamarra (od 46. Hyunwoo) – Iličić (od 73. Delić), Knoll. Trener: Tomislav Stipić.

NK RIJEKA: Nevistić – Tomečak, Galović, Capan, Vukčević (od 46. Štefulj) – Mudražija (od 54. Menalo), Gnezda Čerin – Murić, Andrijašević (od 90. Sterling), Lončar – Drmić (od 84. Kulenović). Trener: Goran Tomić.

Suci: Tihomir Pejin (Donji Miholjac), Nikola Kečkiš (Virovitica), Goran Loparac (Sladojevci) i Zdenko Lovrić (Đakovo)

VAR: Igor Pajač (Sv. Ivan Zelina), AVAR: Marjan Tomas (Osijek)

Delegat: Mladen Žugec (Sv. Nedjelja)

Kontrolor: Dragutin Poljak (Zagreb)

Strijelci: 1:0 Glavčić 23′, 1:1 Drmić 69′, 1:2 Menalo 75′, 1:3 Galović 82′

Žuti karton: van Bruggen 54′ (Slaven Belupo)

zatvori