Četvrtak, 18. travnja 2024.

FOTO Hrvačica Lana Nogić ima više od 30 medalja: Postati prvakinjom Hrvatske odličan je osjećaj

Koprivničanka Lana Nogić hrvačica je kluba Podravka i hrvatska reprezentativka koja je nedavno osvojila titulu kadetske prvakinje Hrvatske u kategoriji do 57 kilograma.

– Napokon postati prvakinjom Hrvatske odličan je osjećaj. To mi je samo još jedan pokazatelj da dobro treniram i napredujem. Doživljaj je još veći kada znam da je to prvo natjecanje nakon godinu dana stanke zbog pandemije – ističe Lana.

Ova 15-godišnjakinja s jednim od najstarijih olimpijskih sportova bavi se sedam godina, odnosno od drugog razreda osnovne škole.

Njezin stariji brat počeo je trenirati sa šest godina, dok se ona prvo okušala u rukometu. U tome se nije pronašla pa su ju roditelji nagovorili da proba isproba hrvanje i od tada redovito odlazi na treninge i natjecanja na kojima je osvojila više od 30 medalja. Zahvaljujući ovom borilačkom sportu proputovala je dosta zemalja poput Slovenije, Mađarske, Češke, Austrije, Slovačke i Bugarske.

– Ne volim posebno izdvajati svoja natjecanja, ali najuspješnije je vjerojatno ovo zadnje državno prvenstvo. Najdraže natjecanje mi je ipak “Herkul Open 2019” u Zagrebu nakon kojeg sam postala članicom hrvatske reprezentacije i podigla si samopouzdanje – objašnjava Koprivničanka.

>> Lana Nogić nova je kadetska prvakinja Hrvatske u hrvanju u kategoriji do 57 kilograma

U klubu nema baš njezinih vršnjakinja, ali dolazi sve više i više manjih djevojčica kojima je ona itekakav uzor što joj je vrlo drago.

Ustupila Lana Nogić.

Trenira pet do šest puta tjedno i kaže da stigne uskladiti sve svoje obaveze. Nastavu ima ujutro kroz cijelu godinu i pronašla je rutinu koja joj odgovara pa vrlo rijetko izostaje s treninga zbog škole.

Lana inače ide u prvi razred Gimnazije Fran Galović, odjela za sportaše.

– Profesori su većinom jako pristupačni, možemo se dogovoriti i nisam imala nikakvih problema u školi – govori ova mlada hrvačica.

Uz sve obaveze Lana se priprema za fakultet i spremna je na to otkako je upisala gimnaziju, ali ne zna još koji. Zanima ju puno stvari pa mora dosta promisliti o tome što želi.

– S obzirom na to da se od samog hrvanja u Hrvatskoj ne može živjeti, svakako želim imati završeni fakultet. Mnogo uspješnih hrvača u Hrvatskoj ima završeni fakultet i vjerujem da ću i ja ići njihovim stopama i uspjeti uskladiti hrvanje i fakultet – zaključuje Lana.

zatvori