Petak, 19. travnja 2024.

FOTO Danijelin hotel za pse proširio se i na mace: Uvijek težimo kvaliteti i komforu krznenih ljepotica i ljepotana

Koprivničanka Danijela Pavlović vlasnica je Royal studija – salona za uređivanje kućnih ljubimaca, hotela za pse, a odnedavno i za mačke, u kojem čupavi ljubimci dobivaju kraljevski tretman.

U posljednje vrijeme dobivala je puno upita o čuvanju maca pa se odlučila na proširenje usluge i oformila takozvani hotel za mace.

– Postoje dnevna, vikend čuvanja i ona na duže razdoblje kada vlasnici otputuju na godišnji odmor. Kod nas psi borave u kući, dio su obitelji i stalno su s nama. Spavaju u kući što je ujedno dobra socijalizacija jer i sama imam pse, tako da uče jedni od drugih. Mace moraju biti odvojene, zato smo i odlučili osigurati im ugodan smještaj u posebnoj prostoriji u kojoj svaki boks ima sve potrebno za macu – WC, grebalicu, jastuk, igračke, posudu za hranu i vodu – objašnjava Danijela.

Dodaje da zbog trenutne situacije s koronavirusom ljudi manje putuju, ali za ljeto ima dosta upita.

– Na čuvanje češće dolaze psi, kaže, dok mace malo manje. Plan nam je da uz salon zaživi i čuvanje ljubimaca, a možda se s vremenom i proširimo. Neizmjerno mi je drago da su klijenti koji su dovozili svoje ljubimce na čuvanje prepoznali naše kvalitete i što se vraćaju te nas preporučuju dalje jer je svima stalo da ljubimac nije smješten u boksu i da je prepušten sam sebi – zaključuje Danijela i napominje da se do sada nije dogodilo da vlasnik ne bi došao po svog ljubimca, ali i u tom slučaju se osigura jer svaki ljubimac koji dođe na čuvanje mora dostaviti knjižicu cjepiva gdje je sve vidljivo.

Snimila Tea Jurković.

Kada je riječ o uređivanju i njezi kućnih ljubimaca, Danijelina priča počinje zapravo s uzgajanjem Westie terijera. Još dok je imala svoju uzgajivačnicu i odlazila sa psima na izložbe, odlučila je završiti tečaj za groomera u Zagrebu.

– Prije svake izložbe psa je trebalo dotjerati pa sam se odlučila sama pobrinuti za to i tu je sve počelo – prisjetila se Danijela i dodala da joj za jedan tretman treba između sat i pol do dva sata, ovisno u kakvom je stanju doveden ljubimac.

Kod trimanja joj, kaže, treba najmanje dva sata jer se trima ručno te zahtijeva više rada i preciznosti.

Trenutno u salonu radi sama, a kod čuvanja joj pomažu suprug i mlađa kćer Nika jer je starija kćer Lara odselila iz Koprivnice, no ona pomaže u marketinškom dijelu.

zatvori