Četvrtak, 25. travnja 2024.

Borna Lončarić i Andrija Lončar novi su državni prvaci u boksu

Borna Lončarić i Andrija Lončar, članovi Boks kluba David, novi su državni prvaci u boksu.

Iz kluba su poručili da su obojica pod vodstvom trenera Dražena Kuhara u svojim kategorijama uvjerljivo svladali sve protivnike te se bez većih poteškoća okitili laskavim titulama. Državni prvaci postali su na prvenstvu Hrvatske u boksu za mlađe seniore koje se održalo prošlog tjedna na Zagrebačkom velesajmu.

Borna Lončarić nastupio je u kategoriji do 91 kilograma, odnosno u teškoj kategoriji. Do zlata je došao tehničkim nokautom u prvoj rundi u polufinalnom meču te uvjerljivom pobjedom u finalu gdje je svladao protivnika iz BK Gladijatora.

Andrija Lončar nastupio je u superteškoj kategoriji, odnosno u kategoriji iznad 91 kilograma. Lončar je do titule državnog prvaka došao nokautom u polufinalu i uvjerljivom pobjedom u finalu nad protivnikom iz BK Predator Makarska.

Dodajmo da su za Boks klub David na prvenstvu nastupila tri boksača. Uz Lončarića i Lončara, na prvenstvu je nastupio i Jakov Šaleković koji se natjecao u kategoriji do 81 kilograma. On je u borbi za polufinale ozlijedio koljeno zbog čega je morao odustati od borbe i daljnjeg natjecanja.

Izvor: BK David Koprivnica(Facebook)
Izvor: BK David Koprivnica(Facebook)
Izvor: BK David Koprivnica(Facebook)
Izvor: BK David Koprivnica(Facebook)
zatvori