Subota, 20. travnja 2024.

Županijski rukometni savez uručio posebna priznanja brončanim Podravkašicama

Rukometni savez Koprivničko-križevačke županije uručio je posebna priznanja brončanim sudionicama Europskog prvenstva.

Kako su poručili iz Rukometnog kluba Podravka Vegeta, sat vremena nakon završetka utakmice Lige prvakinja jučer je u skladu s epidemiološkim mjerama Rukometni savez Koprivničko-križevačke županije na čelu s predsjednikom Zlatkom Blažekovićem te uz prisutstvo tajnika saveza Dietera Benotića, uručio posebna priznanja za brončanu rukometašicu s Europskog prvenstva Dejanu Milosavljević te članice stručnog stožera, Ljerku Vresk koja obnaša funkciju tehničke direktorice Hrvatske ženske rukometne reprezentacije i pomoćnu trenericu Snježanu Petiku.

Priznanje su također uručili i Rukometnom klubu Koprivnica, a preuzeo ga je predsjednik Zvonimir Cahunek te primio čestitke za ulazak u drugu ligu.

– Moramo biti ponosni zbog ovoga što ste napravili na Europskom prvenstvu. Moram reći istinu, a to je da nitko nije vjerovao da će se to dogoditi. Mi koji pratimo rukomet znamo i od ranije da očekivanja nisu bila takva. Iznimno sam zadovoljan što ste postigle takav uspjeh i bile treće. Velika nam je čast, nama Podravcima, da je iz našeg kluba jedan dio igračica i stručnog stožera bio tamo i napravio taj velik korak. Ponosni smo i na tehničku direktoricu Ljerku Vresk, igračicu Dejanu Milosavljević i trenericu Snježanu Petiku te vam još jednom čestitamo i želimo i dalje dobre uspjehe – rekao je predsjednik Rukometnog saveza Koprivničko-križevačke županije Zlatko Blažeković.

Iz kluba su poručili da su ova priznanja ujedno, s obzirom na epidemiološke mjere, zamjena za tradicionalan izbor RS KC-KŽ županije, koji se za 2020. godinu nije održao. Naime, radi se o dugogodišnjoj tradiciji izbora za najbolje rukometašice, rukometaše, ekipe i perspektivne ekipe pa su na ovaj način iz saveza htjeli pokazati veliku podršku ženskom i muškom klubu koji uspješno djeluju na području Koprivničko-križevačke županije u ovim vremenima koronavirusa.

zatvori